Toamnă bogată, multă sărăcie

Recolta din acest an a fost una dintre cele mai bune din ultimii ani, dar cu toate acestea, ieşenii care au venit la Târgul pentru fermieri şi Industrie Alimentară „Agralim“ au făcut ravagii în gustările „moca” oferite de către organizatori. O serie de firme care au participat la acest târg au acceptat să ofere la intrare vizitatorilor câte o mică gustare din producţiile propii. Însă, la nici cinci minute de la deschidere, ieşenii, veniţi cu mic, cu mare, au devorat absolut tot ce era, mulţi dintre ei având sacoşelele pregătite special. Majoritatea „hămesiţilor” care au plecat cu desaga plină cu „pomeni” era din clasa cea mai lovită de recesiune: pensionari pe chipul cărora puteai citi lesne satisfacţia că şi-au mai economisit ceva bănuţi din pensia mizeră pe care le-o oferă statul.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

După deschiderea oficială a târgului, vizitatorii au putut vedea produsele expuse de circa 90 firme, începând de la fructe, legume, brânzeturi, cărnuri, animale şi până la utilaje agricole. Cu toate că organizatorii au anunţat că preţurile vor fi rezonabile, lucrurile nu au stat chiar aşa, întrucât aceleaşi produse le puteţi găsi în pieţele ieşene la aceleaşi tarife sau poate chiar mai ieftine. Un kilogram de mere costa 4 lei, pe când la Hala Centrală poţi găsi şi la 2 lei, un borcan miere de albine sau un kilogram de slănină costă la târg aproximativ 12 lei, în timp ce la Piaţa Alexandru le găseşti la 10 lei.

Mai mult, la târg ieşenii au putut vedea modul barbar în care erau chinuite nişte oi şi vaci, înghesuite în nişte cuşti de un metru pătrat. Nu mai pomenim de găini şi cocoşi, care erau „cazaţi” în nişte cuşti aproape cât o cutie de pantofi. Ieftini, se înţelege!

Una peste alta, cei mai fericiţi au fost de departe pensionarii care au plecat ghiftuiţi şi cu mâncare gratis pentru acasă, puţini ieşeni dispunând de rezervele necesare achiziţionării unui banal kilogram de mere. De exemplu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *