Colegiul CUG, o combinaţie mare, utilată şi… grea

* o luptă în trei, pe ei şi pe mama ei!

O luptă extrem de dură se va duce în Colegiul 11, acolo unde candidatul USL va avea mult de combătut cu mult mai tineri  contracandidaţi.

Medicul Crăciunescu vine în această confruntare cu experienţa de primar al Paşcaniului, dar şi cu liniştea financiară pe care i-o dă averea (“de avere”, aşa se cheamă declaraţia pe care a dat-o, nu că am numi-o noi aşa, cu răutate…). Candidatul USL posedă trei terenuri în judeţul Suceava, un apartament, o casă, un credit de aproximativ 60.000 de lei şi plasamente de peste 200.000 de lei, la societatea Interdentis.

La capitolul deţineri, cel care reprezintă formaţiunea aflată la guvernare are un contracandidat pe măsură – Cristina Dobre.  Ea mai face încă o încercare pe listele ARD, după ce în 2008 a reuşit să obţină mandatul de deputat după ce s-a clasat pe locul al 3-lea în acelaşi colegiu unde candidează acum. C.Dobre are cinci terenuri în Iaşi şi Suceava, două case în Iaşi, un autoturism BMW, o barcă, o motocicletă, bijuterii şi obiecte de artă în valoare de aproape 60.000 de euro.

Cel de-al treilea candidat care se bate, cu şanse, în acest colegiu este Vlad Hogea. Om cu experienţă pe scena politică, că doar a trecut pe la patru partide, Hogea vine de pe poziţia celui care a produs marea surpriză la alegerile locale din acest an, locul trei ocupat în bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean fiind, pentru el, cel puţin, garanţia că ştie să adune voturi. Şi nu puţine…

La capitolul avere, pentru că şi în cazul celorlalţi am pomenit acest aspect şi nu ar fi corect să nu procedăm la fel, domnul Hogea are un teren în Iaşi, un apartament şi o casă.

 

Trei şi trei, acum ceilalţi trei… 

 

Plutonul de candidaţi din colegiul ce cuprinde cartierul fostului Combinat de Utilaj Greu este completat de un alt grup de trei. O să-i amintim în câteva cuvinte, pentru că despre unii ştim multe cuvinte, iar despre alţii abia dacă ne ies câteva… silabe. Ordinea este complet aleatorie.

– Fizicianul Florin Slabu candidează din partea PER. Despre el s-a vorbit mai mult în primii ani de după Deranjul din decembrie ‘89, anii de după găsindu-l mai degrabă într-un con de umbră. În privinţa averilor, nu stă deloc pe roze, însă câţi oameni din ţara asta pot spune că sunt tineri şi liniştiţi?…

– Un alt candidat, pe listele PRM, este Călin Dumitru Leonard, zis Moşu, fără nici o legătură cu celebrul boxer, porecla făcând referire doar la o pană de cocoş.

– Şi cum nu e colegiu fără un maghiar, pe CUG candidează şi profesorul Antal Attila, bineînţeles, din partea UDMR.

 

Secţia Forjă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *