Colegiul junilor

Colegiul junilorColegiul 7 Podu Iloaiei este asaltat de junii partidelor parlamentare şi îi numim aici pe Costel Alexe şi Radu Ursanu. Tot aici vor concura Constantin Pâslaru, Iulian Tătărăboanţă, dar şi un ilustru necunoscut – Torok Hanna

Liberalul Costel Alexe, director al OCPI prin râvna PNL, s-a strecurat pentru prima oară pe lista pentru un post de deputat, după ce a oftat atâţia ani în cefa lui Adomniţei şi a lui Fenechiu. El a început de la munca de jos, cum ar veni cam de pe la lipit afişe cu chipul candidatului întors spre stâlpul de iluminat, ca apoi, cu perseverenţă, să prindă loc în faţă la masa penelului de pe corabia din Podul Roş. Tip sensibil, Costel îşi scoate des iubita la Cinema City, iar noi ne întrebăm care ar fi filmul preferat, pentru că nu este suficientă acţiune în, să zicem, „Idilă cu dădaca mea”. La cei 28 de ani ai săi, Costel a făcut ceva farmece soartei, pentru că altfel nu se explică calităţile în care a fost prins în ultimii 8 ani de zile – preşedinte al Ligii Studenţilor de la Geografie, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor din România, iar apoi, moşit de însuşi baronul Fenechiu, şef al TNL Iaşi, consilier judeţean şi director al OCPI. Alexe mai este acţionar fifti –fifti la o societate imobiliară, are două apartamente şi un singur teren la Rediu. Tot din declaraţia sa de avere, mai aflăm că mai deţine un autoturism Opel din 2002, un credit de peste 50.000 de euro scadent în 2029. Ca şi surse de venit, acesta a obţine anual 7.200 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean, 25.000 de lei ca director OCPI şi 22.000 lei ca doctorand la Universitatea „A.I.Cuza”.

 

Cine e… contraoferta?

Principalul său contracandidat pe Colegiul 7 Podul Iloaiei este Ursanu Radu Ionel. Chiar dacă se cei doi se contrează de pe poziţii politice total antagonice, Costel Alexe  – PNL iar Ursanu – ARD (PDL), între cei doi există o veche prietenie, dar şi mari coincidenţe în parcursul politic. Ursanu, un personaj mult mai discret, pe care nu multă lume nu l-a auzit vorbind, a fost, culmea, preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL, iar apoi director la Direcţia Regională de Poştă Iaşi. În timpul managementului său, angajaţii au făcut de mai multe ori grevă în faţa sediului Poştei. Într-una dintre răzmeriţe, Ursanu a ieşit puţin şifonat, după ce un factor poştal i-a aruncat pe costumul lucios, conţinutul unui borcan cu maioneză trimis la Iaşi de o fiică plecată la căpşuni în Spania. Şi acest june stă confortabil. Are un apartament, o maşină, o casă în Ciurea şi un venit anual de 100.000 lei obţinut ca director la poştă, lector la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de muncă (AJOFM), expert la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale şi asistent universitar la Universitatea „A.I.Cuza”.

Şansele să câştige Colegiul 7 sunt, însă, mai îndepărtate decât câştigarea unui nou mandat la Cotroceni de către şeful său, Troian Băsescu.

 

Poale-n brâu şi enigme-n liste

Pepededistul Iulian Tărăboanţă este un alt candidat care mizează pe sărăcia din Podu Iloaie. Fostul director al ITM deţine trei terenuri, un apartament şi o afacere de gelaterie cu aliveci şi poale în brâu lângă boschetarii de pe Independenţei şi Podu Roş, pe nume Demetrela. Ecologistul Constantin Pâslaru, nume predestinat funcţiei pe care a îmbrăţişat-o, de director creativ de papuci din PER, este un personaj cel puţin enigmatic: mare creator de galoşi, cu o fabrică deschisă în Spania, în care a băgat câteva milioane de euro. În România, Pâslaru nu are nici după ce bea apă, aşa cum rezultă din declaraţia sa de avere.

Despre udemeristul Torok Hanna, nu se cunoaşte mare lucru. Candidaţii din Podu Iloaie încă îl mai aşteaptă să ajungă de la Budapesta…

Junii Sibiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *