Poezie şi bătălie pe lângă Teiul lui Eminescu

Poezie şi bătălie pe lângă Teiul lui Eminescu* şi dacă ramuri bat în geam, de ce nu tai copacul?

Uneperistul Gheorghe Emacu, imaculat general de justiţie, funcţie care mai degrabă sună a invenţie, vine ca din neant ca să cucerească alegătorii din Copou, Centru şi Valea Lupului. Mai pe româneşte spus, a coborât din înaltul Capitalei, de pe funcţia de secretar de stat, şi a venit în oraşul celor şapte coline, de acolo de unde a şi plecat. Viaţa (a se citi lupta) în colegiul centrat pe Teiul lui Mihai Eminescu nu va fi simplă pentru preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Ministerul Justiţiei, pentru că respectabilii locuitori ai celei mai şic zone din municipiu încă au nostalgia unui doctor mic la stat, dar mare la sfat, care a băgat spaima printre etnobotanicii de toate sexele, culorile şi înălţimile, doctorul Ciuhodaru, cel care a câştigat Copoul în mandatul trecut.

Averea familiei Emacu constă în trei terenuri în Iaşi şi unul în Prahova, trei apartamente, două în Iaşi şi unul în Bucureşti, autoturisme de lux şi venituri anuale de peste 100.000 lei. Cei 68 de mii de locuitori ai Colegiului 8, pe care candidează Emacu, spun că au reuşi să treacă peste şocul de a avea drept favorit la alegeri pe un candidat atât de mare, iar acum aşteaptă cu interes cenaclul literar care se va încinge pe lângă Teiul poetului nepereche.

 

Patru băieţi şi-o ştrengăriţă

Pentru a scoate frica din oamenii de pe Copou, PDL-ul a trimis un medic oftalmolog. Doamnei Bogdănici, părinţii nu i-au prins în certificat doar o floare, ci un întreg buchet – Camelia plus Margareta. Doamna doctora îi bate la fund (de ochi, evident; nu vă gândiţi la prostii!), de departe, pe ceilalţi contracandidaţi când e vorba de leafă. Anul trecut, doctoriţa a câştigat înpalmă un salariu de peste 130.000 de lei, ca şi cadru didactic la UMF şi doctor la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Din aceşti bani, Bogdănici îşi întreţine cele 5 terenuri, agricole, forestiere sau intravilane, apartamentul, casa şi afacerea. Asta nu este deloc rău, pentru că doamna în cauză nu va putea fi acuzată că vrea în Parlament ca să facă avere. Cum s-ar spune, probabil, între oftalmologi, vom trăi şi vom… vedea.

Ca echipa de medici să fie completă, PER-ul l-a trimis pe Copou pe cardiologul Mitu Florin, şeful Clinicii de cardiologie de la Spitalul de Recuperare şi conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Domnia sa deţine un teren agricol şi unul intravilan, un apartament şi două case, dar foarte puţine şanse. PP-DD mizează pe Copou la alegerile din decembrie pe Angheluţă Cristian Marian – zis Piedone de Bahlui, economist, coordonator regional la RAR şi mare organizator de karting, cu două terenuri, un apartament, o casă şi un local la Ţigarete. Despre peremistul Russo Marian şi udemeristul Balasz Botond, nici măcar propriile lor partide nu au informaţii.

Veronica Mucle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *