Colonie ţigănească la capătul Iaşului, pe model francez

De câţiva ani, din bugetul sleit de investiţi al Primăriei Iaşi, se încearcă cumpărarea unor vagoane compartimentate în care să fie mutate zeci de familii care în acest moment se cam suprapun peste unele interese imobiliare ale unor apropiaţi ai PSD.

Potrivit unor surse de încredere din sânul social democraţilor ieşeni, un astfel de surghiun al chiriaşilor primăriei a fost încercat şi înainte de campania din 2008 dar, între timp, potenţialii finanţatori ai campaniei PSD la locale s-au reorientat spre un alt vad foarte bun din Moldova, lăsând de izbelişte cauza de stânga din Iaşi.

Iată că anul acesta, în prag preelectoral, aceiaşi problemă a fost repusă pe tapet, iar şacalii imobiliari contactaţi cu o altă ofertă de case şi terenuri. Tocmai pentru a salva aparenţele, cum că în buricul târgului sunt zeci de familii pe care riscă oricând să cadă tavanele din cauza vechimii clădirilor, s-a dispus achiziţionarea, fundamentată, a unor vagoane unde să fie mutaţi ţiganii care locuiesc prin zonele cheie ce urmează a fi puse pe tavă finanţatorilor campaniei ce se apropie.

Este vorba despre o sută de vagoane pe care urmează să le achiziţionăm cu suma de 368.000 lei, pentru a adăposti în ele acele familii pe care urmează să le scoatem din casele vechi din centrul Iaşului”, ne-a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Iaşi. Aferim nenicule, că bine şi departe îi mai muţi!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *