Condica de reclamaţii a Bârfei de Iași. Nu cumpăraţi pâine de la Kaufland!

V-am povestit nu demult cum trag ţepe brutarii ăştia şi cum profită de pe urma poftelor noastre de a gusta măcar, că de mâncat e cam greu, un colţ de pâine adevărată. Ne-am bucurat la fiecare brutărie deschisă, am luat la rând covrigăriile în speranţa că, în afară de miros, vom mai câştiga şi altceva, dar uite că am mai greşit şi iar ne-am rătăcit pe la pâinea „feliată” din supermarketuri.

Când intri în magazin şi te plimbi printre rafturile cu bunătăţi parcă simţi cum ţi se cern printre degete boabele de grâu, iar mirosul te duce direct lângă cuptorul de unde parcă şi vezi cum brutăriţa îmbujorată scoate pâinile calde. Kaufland_paine_logoSeminţele de pe chifle te îndeamnă să le ciuguleşti de pe fiecare cută a crustei rumenite, lângă care ar merge o bucată de brânză iute şi un pahar de vin roşu. Curat festin, aşa-i? Păcat că-i doar în gândurile şi în poftele noastre. În realitate, în supermarket proaspăt este doar mirosul. Şi aburul. Probabil au un veşnic lighean cu aluat din care coc chiflele, singurele produse de panificaţie calde.

La Kaufland, spre exemplu, doar pâiniţele cu seminţe merită cumpărate. Nu sunt ieftine, dar măcar nu rişti să cumperi cine ştie ce produs depreciat. Pâinea feliată este o bombă microbiană! Când o vezi aşa, prin pungă, pare proaspătă. Frumos ambalată, n-ai zice că, de fapt, este o colonie de mucegai pregătită pentru cine ştie ce experiment. Am încercat multe sortimente şi în toate am găsit coloniile verzi. Nu ne-am dorit să facem rost de noi tulpini pentru Penicilină, ci doar să obţinem câteva felii de pâine pentru o tartină.

Mai sunt nişte pâini mari, coapte de ei, care pot concura oricând la titlul de cărămida anului. Sau a serii ori chiar a zilei. Oricum nu contează referinţa temporală, consistenţa de beton este aceeaşi.

Cine-o mai cumpăra ca noi…

Ca un rezumat, proastă şi scumpă, aşa este pâinea de la Kaufland. Nu încercaţi să ne contraziceţi, fiindcă n-o să reuşiţi. Kaufland_paine_mucegaitaNu avem nici poze să vă dovedim, nici bon de casă ca să cerem banii înapoi, ci doar câteva experienţe care ne-au determinat să scoatem din cutie vechiul cuptoraş electric de copt pâine, că prea ne-am plâns de azimele crude ori pline de mucegai cu care ne-am pricopsit. Noi am încercat să fim atenţi la cumpărături, am deschis bine ochii, dar între felii nu am căutat, că ar fi trebuit să deschidem pungile şi sigur sfârşeam în pumnii gardianului care ne-ar fi confundat cu vreun hoţ.

Revenind la plângerea noastră, nu cumpăraţi pâine feliată de nicăieri. Nu ştiți ce se ascunde în pungă! Mai bine mulţumiţi-vă cu veşnica franzelă ţeapănă de la prăvălia din colţ ori cu vreun dărab de mămăligă. Sau, dacă priceperea vă ajută, vă puteţi dichisi voi o pâine frumoasă, împletită meşteşugit după tutorialele de pe Youtube şi rumenită atât cât vă pofteşte papila gustativă…

Geimi Caloricu

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. emm

    PE 18.12.2014 ora 18:32 la una din casele magazinului Kaufland din Piatra Neamt una din casierele (angajate nu stiu pe ce criteriu) dupa ce mi-a aruncat primul produs in scarba peste scanerul de coduri a ajuns la o punga cu cartofi pe care a fluturato pur si simplu cautandu i codul si pe care a rupt o in asa hal incat nu mai aveam cum sa o ridic,toti cartofii ar fi cazut pe jos ! A CONTINUAT SA SCANEZE CE MAI ERA PE BANDA NEPASANDU-I ABSOLUT DELOC DE ACEA PUNGA . ATUNCI I-AM SPUS E RUPTA PUNGA N-AM CUM SA O RIDIC DATI-MI O PUNGA PENTRU CA IMPRASTII CARTOFII PE JOS,N-A VRUT SPUNANDU-MI CA ALTA DATA SA MA INVAT SA PUN MAI PUTIN IN PUNGA.POT ATASA FOTOGRAFIA CU PUNGA IN CAUZA CARE ERA PLINA OPTIM SI CHIAR SI LEGATA LA GURA AM INSISTAT CU ACEEASI CERERE DAR VAZAND CA E NESIMTITA SI IMPERTINENTA AM VRUT SA VAD CUM SE NUMESTE PE ECUSON SUGERANDUI CA NU ESTE IN REGULA COMPORTAMENTUL EI SI CA II VOI FACE RECLAMATIE,DAR S-A INTORS CU SPATELE SA NU-I VAD NUMELE.SI NU VA MINT ABSOLUT DELOC,ESTE IMPERTINENTA UNEI FEMEI RIDICOLE CARE NU-SI MERITA ACEA POZITIE.TIN SA SPUN IN MOD SPECIAL CA NU SUNT UN FRUSTRAT CARUIA NU IA MERS BINE INTR UNA DIN ZILE SI SE DESCARCA PE UNDE NU TREBUIE SAU VREUN OM CU PROBLEME DE ALTA NATURA BA DIN CONTRA FAC CUMPARATURILE CU PLACERE DE FIECARE DATA ! ASA CEVA NU MI S-A INTAMPLAT NICIODATA NICI IN CELE MAI PROASTE MAGAZINE ,ACEASTA NESIMTITA IMPERTINENTA NU CA NICI NU SALUTA PE NIMENI DAR A DAT DOVADA DE FOARTE MULT TUPEU DE PARCA SE AFLA IN MAGAZINUL PROPRIU.DE CE NU STA EA SA PUNA FIECARUIA CAT TREBUIE IN PUNGA? PANA LA URMA DE NOI DE CLIENTI ARE NEVOIE ACEASTA RETEA DE MAGAZINE , NOI CEI CARE PLATIM CU BANI NU NI SE DA GRATIS NIMIC SA SUPORTAM IFOSELE UNEI IMPERTINENTE . ASA ATITUDINE N-AM VAZUT NICAIERI !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *