Consilierul județean Romeo Vatră îndeamnă la nesupunere civică și revoltă!

Of-ul cel mare al regiunii de est a României este un leit-motiv constant al zicerilor de pe facebook ale liberalului Romeo Vatră. Aproape nu este în zi in care Vatră să nu spună cîteva vorbe despre mult-dorita autostradă Iași-Tg. Mureș. Chestia e că liberalul se pare că s-a cam săturat de așteptat și dă semne de nerăbdare, de radicalizare. Ia auziți aici cum le spune mai nou:

„A mai apărut o petiție online pentru autostradă. Sunt cel puțin 4 pe petitieonline.ro, din care doua sunt mai consistente.
Una are 5000 de semnaturi, iar cealalta are 3000 de semnaturi.

Dar niste masuri concrete, semnaturi la firul ierbii, din poarta in poarta, in fiecare judet din Moldova, manifestari publice cu impact, greve, pichetari, noi, moldovenii, suntem in stare sa facem?

Anul trecut, am organizat cu sprijinul colegilor din PNL si CALIS doua evenimente publice pe tema autostrazii la care au participat 400 de oameni de afaceri, functionari din administratie si oameni politici. Am strans 150 de semnaturi in fizic de la oameni de afaceri si primari din judet pe care le-am transmis Primului Ministru prin Institutia Prefectului. Bineinteles ca nu imi faceam iluzii ca voi da pe careva din guvern pe spate cu 150 de semnaturi, dar era un prim semnal coerent din partea mediului de afaceri local.

Camera de Comert si Industrie Iasi a strans 3000 de semnaturi in fizic de la oameni de afaceri din Moldova, conform afirmatiilor presedintelui acestei institutii.

Exista initiativa civica, Moldova vrea Autostrada, care a avut mai multe actiuni concrete si care acum se constituie ca asociatie. Sper ca astfel sa aiba mai multa consistenta in demersurile ei.

A mai fost o serie lunga de dezbateri platonice pe aceasta tema fara niciun follow up.

Nu merita sa aduc in discutie alte initiative politicianiste care au ramas, bineinteles, la nivel declarativ din partea unor personaje politice locale, care nu au facut nimic pentru autostrada, desi unii dintre ei sunt parlamentari de 10-20 de ani.

Deci avem o istorie lunga in dezbateri fade, petitii online fara succes, un lung sir de declaratii despre necesitatea autostrazii, promisiuni ferme in fiecare campanie electorala si la fiecare manifestare de 24 ianuarie la Iasi.

Noi ce facem acum la 100 de ani de la Marea Unire? Inca o petitie online? Ma pufneste rasul.”

Dacă o sărim pe aia cu PNL-ul e în toate, chiar pare ceva serios. Cît să mai așteptăm? Vorba ceia:” deșteptul promite și prostul trage nădejdea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *