Continuă problemele pentru fosta Politehnica Iaşi

POLI IASIOficialii fostei grupări ieşene le-au cerut judecătorilor să anuleze executarea silită, susţinând că, la 19 octombrie 2009, preşedintele CJ Iaşi, Lucian Flaişer, a dispus poprirea conturilor clubului de fotbal, iar Liga Profesionistă de Fotbal a avut calitatea de terţ poprit. Această decizie a venit în urma datoriei pe care Politehnica Iaşi o avea către CJ.

Potrivit CJ, gruparea care a activat în Liga I datora bani instituţiei, ca urmare a contractului de asociere în participaţiune încheiat în anul 2006. Atunci, Primăria şi Consiliul Judeţean, prin reprezentanţii lor, s-au asociat cu clubul Politehnica Iaşi. Contractul prevedea asigurarea unor sume de bani echipei de fotbal, respectiv municipalitatea furniza 300.000 de lei, în vreme ce reprezentanţii judeţului ar fi trebuit să achite 100.000 de lei. Oficialii clubului ieşean ar fi trebuit să desfăşoare activităţi economice şi să pună la dispoziţia asociaţilor industria sa.

Se caută un vinovat

Preşedintele grupării din dealul Copoului, Cristian Stărică, a precizat în faţa instanţei că CJ şi-a îndeplinit defectuos obligaţiile şi că nu aveau vreun drept să pună poprire pe conturile clubului.

„Deşi trebuia să dea banii după semnarea contractului, judeţul şi-a adus aportul de capital în două tranşe, de câte 50.000 de lei, la o diferenţă de şase luni. Exista posibilitatea rezoluţiunii contractului fără intervenţia instanţei de judecată, însă reprezentanţii judeţului au ignorat complet acest aspect”, a precizat Cristian Stărică în cererea adresată instanţei.

Mai mult, oficialul formaţiei ieşene a adăugat că, în contract, este specificat faptul că echipa de fotbal trebuie să returneze banii numai dacă nu obţine profit din vina sa, lucru care nu s-ar fi întâmplat. Totuşi, judecătorii au admis excepţia invocată de reprezentanţii CJ şi au constatat că această contestaţie a fost formulată prea târziu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *