Corupţia şi accidentele rutiere combătute prin vorbe

Nu există o informare corectă şi bine înţeleasă de către cetăţeni asupra legilor din trafic. O recunosc chiar poliţiştii.

Aflat la Iaşi, cms. şef Marin Motoc, director adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, i-a informat pe poliţiştii ieşeni cu privire la noile cerinţe impuse de actualul ministru de Interne. Adică, în termeni generali, mai puţină corupţie şi mai mult profesionalism. Şi, pentru a arăta cât de serioasă este treaba, Motoc a fost însoţit, săptămâna trecută, şi de cms. şef Paul Mirodin, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, şeful Serviciului de Prevenţie Bucureşti.

Ministrul Traian Igaş a dispus, recent, ca funcţionarilor publici şi cadrelor din M.A.I. să li se facă o nouă reinstruire legislativă. De ce? Cms. şef Marin Motoc spune că:

„Trebuie eliminate aceste nemulţumiri de zi cu zi a cetăţenilor”, poliţiştii axându-se pe soluţionarea cazurilor concrete din stradă.

El a semnalat faptul că numărul accidentelor rutiere soldate cu victime au scăzut în comparaţie cu alţi ani. Cu toate acestea, suntem încă departe de normele europene care impun ca, în următoarea perioadă, să fie redus la 50% numărul evenimentelor nedorite din trafic. Şi al cazurilor de corupţie, se înţelege, mai ales că, din câte ne aducem aminte, în urmă cu ceva timp, mai bine de jumătate din cadrele de la Poliţia Rutieră au dat cu subsemnatul pe la DNA. Şi-or să mai dea…1 comentariu

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *