Cosette Chichirău se dă şi cunoscătoare de istorie!

Cum vor unii să o facă pe-a citiţii şi cunoscătorii dar nu le iese de nici o culoare! După ce a anunţat , cu mîndrie, că adunarea din care face parte (că doar nu e partid!) a mers cu pîra la Bruxelles despre Dragnea şi Tăriceanu, deputatul Cosette Chichirău postează pe facebook o chestie care să ne demonstreze că se pricepe la istorie.

„Liviu Dragnea trebuie sa înțeleagă ca nu mai suntem in Evul Mediu si ca Parlamentul României nu e casa lui. Nu are dreptul sa vorbească in numele Parlamentului ca sa apere interese personale.” zice Chichirău.

Ar ieşi de aici că în Evul Mediu ar fi post posibil ca Dragnea să spună ce vrea muşchii lui.

Nu, doamnă, nu ar fi fost. În primul rînd că în acea perioadă lumea nu prea ştia ce e acela parlament. Doar Anglia(Marea Britanie se face mult mai tîrziu, la începutul secolului XVIII!) şi Islanda aveau aşa instituţie, şi nici măcar de la începutul feudalismului ci de pe la 1200. Iar în cele două ţări rolul său era de a aproba sau nu taxele şi impozitele cerute de rege, nu de a da legi. Rezultă că Dragnea, dacă nu ar fi fost rege, nu ar fi putut vorbi nici măcar atunci.

Dar ce să-i faci atunci cînd cunoştinţele de cultură generală sînt luate de pe wikipedia, aşa cum onor deputatul de Iaşi a mărturisit într-o postare făcută cu ceva vreme în urmă. Încercaţi cu cărţi. Se găsesc într-un loc numit bibliotecă. Googlemaps vă poate arăta locaţia exactă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *