Cronica unui meci anunțat

Reporterii noștri speciali din viitor au reușit să închirieze pe un kil de căpșunică un fax șmecher pe care ne-au transmis, în exclusivitate galactică, desfășurarea meciului care va avea loc sâmbătă.

 

Cronica unui meci anunțatȘi-au dorit mai puțin Victoria

CSMS Iași – Rapid București 8 – 7

Stadion: Vasile Alecsandri

Spectatori: 2013, dar entuziaști

Echipe de start:

CSMS Iași  Irimia – Mitic, Creţu, Tincu, Vladu – Ciucur, Milea, Onofraș, Ţigănaşu – Cl. Ionescu, Herghelegiu. Rezerve: Mitrea, Cl. Tudor, Pătulea, Nalaţi, Keita Moutinho

Rapid București Pecanha – Al. Coman, Abrudan, Oros, Vasile- N. Grigore – Martin, E. Dică, Grigorie, Ciolacu – Pancu. Rezerve: n-are fiindcă e în insolvență.

 

Meciul minut cu minut

min 0  – Arbitrul ar vrea să fluiere începutul partidei, dar fluieră a pagubă. Se pare că un suporter i-a furat instrumentul de suflat. Galeria bucureșteană, vopsită în blond după modelul naționalei lui Hagi, începe să strige: Hoții, hoții! Situația este salvată de maestrul Prelipceanu care aduce un oboi de la Filarmonică.

min 2 – Ajunge și George Copos în tribuna oficială. Cere să se reia partida din minutul zero întrucât a venit cu bicicleta de la București. E sărac, dar împarte bezele.

min 5GOOOL. 1-0 CSMS preia conducerea pe tabela de marcaj. Mitici demonstrează că e pluralul de la Mitică și driblează doi adversari din Bucale, îl deschide în cross pe Ciucur, care centrează la Țigănașu, care marchează simplu, la colțul lung. Proteste îndelungi ale giuleștenilor, care amenință cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Ei spun numele marcatorului golului este total nepotrivit, fiind în măsură a crea confuzii printre suporterii care ar putea crede că a fost de fapt un autogol. Iată mafia din fotbalul românesc! exclamă și George Copos.

min 12 – Pancu pătrunde singur în careu dar șutează cu sete, mult pe lângă poartă. Acuză că a fost distras de reclama companiei Cotnari din colțul terenului. Din aceeași sete trage și două gâturi de apă, apoi se strâmbă.

min 22GOOOL. 2-0 Înscrie din nou Țigănașu, la capătul unei faze superbe la care au mai contribuit Herghelegiu și portarul Irimia, care avusese un acces brusc de amnezie și pornise să facă schimb de porți. Oficialii Rapidului amenință cu Consiliul Europei în cazul Țigănașu.

min 31 – cartonaș roșu Onofraș! Enervat că nu iese din cercul de la centrul terenului și că râde de el din cauza oboiului, arbitrul îi arată cartonașul roșu mijlocașului ieșean. CSMS rămâne în nouă oameni. Adică tot atâția câți au intrat pe teren, că Onofraș oricum nu se punea.

min 32GOOOL. 2-1 Rapid. Intrat în locul lui Pancu, accidentat fiindcă a privit la o reclamă și a călcat strâmb, Herea înscrie elegant printre picioarele lui Irimia. Tincu protestează energic, acuzându-l pe jucătorul Rapidului că i-a arătat portarului ieșean o poză cu Ana Maria Prodan topless, decupată din ziarul Libertatea, iar acesta din urmă a rămas crăcănat, facilitând astfel golul atacantului giuleștean.

min 38 – Ratare monumentală Onofraș! Nervos nevoie mare pe eliminarea suferită în urmă cu câteva minute, Onofraș ratează intrarea în tunel și se lovește cu fruntea de zidul tribunei. Ar putea lipsi în următoarele două etape.

min 45 – Arbitrul doinește sfârșitul reprizei și izbește nervos oboiul de pământ. La intrarea la cabine, asupra lui se abate un nor de brichete dinspre galeria giuleșteană. Este izbit în frunte însă și de fluierul dispărut la începutul meciului.

min 46 – Arbitrul constată că, pe timpul pauzei, fluierul i-a fost furat iarăși. Pregătiți, oficialii ieșeni îi dau să aleagă între un flaut și un cimpoi. Arbitrul alege cimpoiul fiindcă e mai ușor de alergat cu el.

min 49GOOOL. 7-1 Scăpat singur pe contraatac, Țigănașu îi strigă portarului rapidist că i-au intra banii pe card și apoi șutează năprasnic în poarta goală, părăsită de Pecanha care caută de zor un bancomat în stadion. Stupoare! Mingea rupe plasa și se scurge fix pe tabla de rummy la care stăteau trei fotoreporteri din presa locală. George Copos pleacă și el de la oficială în căutarea aceluiași bancomat spunând că Pecanha are o datorie la el. Arbitrii au o consfătuire și numără ochiurile rupte, ajungând la cifra de cinci. Centralul trage concluzia că mingea a trecut de cinci ori linia porții și decide că scorul a devenit 7-1.

min 51 – Observatorul federal cere lămuriri băncii ieșene cu privire la șubrezirea plasei. Prunea recunoaște spășit că are un fetiș cu plasele porților și că este foarte posibil ca dotarea lui legendară să fi lărgit niște ochiuri.

min 65 – Ciolacu ia o acțiune pe cont propriu, îl driblează pe Ciucur, care încearcă zadarnic faza cu intratul banilor pe card, îl ridiculizează pe Tincu căruia îi șoptește întrebarea: ce a fost întâi, oul sau găina?, dar ratează din doar doi metri, șutând în arbitrul care venise la Irimia să-și desfunde muștiucul cimpoiului, fiindcă nu putuse fluiera ofsaid. Mingea îi zboară lentilele de contact centralului, care cere imediat liniorilor să ia steagurile galeriilor pe post de fanioane ca să le vadă și el.

min 72GOOOL. 7-7! Intrat în locul lui Herea, care îl înlocuise tot pe el, Pancu marchează șutând cu sete din șase metri. Mingea sparge șase ochiuri ale plasei și arbitrul decide că scorul este 7-7. Pe banca ieșenilor, Ciobotariu e în pragul unei crize de nervi, reproșându-i lui Prunea infidelitățile față de plasa de la poarta Rapidului. Nu te mai satură Dumnezeu, se aude tocmai în tribune. Prunea recunoaște în fața observatorului că a avut o relație și cu plasa celeilalte porți.

min 73 – Indignată de asemenea curvăsăraie, senatoarea Mihaela Popa începe să scrie frenetic, cu rujul pe oglinda de la pudrieră, la un proiect de lege privind prevenirea abuzării sexuale a materialelor textile.

min 82 – În disperare de cauză, Cristina Nichita dă un telefon și, din tunel, se revarsă câteva manechine îmbrăcate în lenjerie de la vestitul magazin Victoria Secret. Ele se plasează în spatele porții giuleștene, atrăgând privirile insistente ale portarului Pecanha, cu care intră într-un dialog spumos, despre conceptul de societate deschisă.

min 89GOOOL. 8-7! Țigănașu înscrie cel de-al optulea său gol dintr-un lob de la marginea propriului careu de 16 metri, profitând că Pecanha îndesa bani în chiloții fetelor.

min 90+3 – Arbitrul fluieră sfârșitul meciului și întreabă dacă poate să ia cimpoiul acasă.

 

Declarații după meci:

Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS IașiÎn seara asta, elevii mei au dat 110 la sută, au făcut bine ca să nu fie rău, dar mai ales au demonstrat că e posibil să câștigi și atunci când îți dorești mai puțin Victoria. Victoria Secret desigur, fiindcă dacă îți dorești mai puțin victoria pe teren începe lumea să te strige Reghe!

Marian Rada, antrenor RapidA fost o înfrângere nemeritată, pe care o vom contesta fiindcă se știe că unui club în insolvență nu ai voie să îi iei nimic. Nouă de ce ne-au luat punctele?

Țigănașu Aș vrea să dedic toate golurile prietenului meu Pătulea, care a ratat în atâtea feluri încât, dacă nu faci ce face el, e imposibil să nu marchezi.

George CoposĂsta a fost un meci de pe planeta scufundată vă spun eu. Copilașul meu plânge de foame, iar eu îngrop banii într-o echipă unde eforturile mele nu sunt apreciate.

Florin Prunea – Vreau să îmi cer scuze față de suporterii ieșeni pentru felul în care m-am comportat cu plasele porților, dar pe de altă parte, sunt fericit că seara de astăzi va marca o etapă nouă în viața mea, în sensul că lumea nu va mai vorbi doar despre gafa din meciul cu Suedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *