Atenție, USL! Generalul se pregătește de luptă!

Când nu credeam că poate exista ceva mai penibil în politica locală decât „perestroika” petrecută în PDL Iași acum două săptămâni și soldată, vai, cu nedreapta ejectare a lui Marius Spînu din fotoliul de șef al Organizației Municipale, iată că am primit dovada că, uneori, ne mai înșelăm și noi. Da, se poate și mai penibil! Ba chiar cu mult mai penibil, asta dacă se întâmplă în aceeași filială bahluiană a portocaliilor!

Atenție, USL! Generalul se pregătește de luptă!Ei bine, în prima ședință a Biroului Permanent Local de după preluarea acestuia de către deputatul (altfel, din și de Țibănești) Petru Movilă, PDL-iștii din dulcele târg au decis că, dacă tot fac revoluție, atunci măcar s-o facă până la capăt și să aducă un „suflu nou” și la ședințele Consiliului Local, că prea amorțiseră din iunie încoace. „Suflu” pe care guralivul Gabriel Grigore nu mai reușea, chipurile, să-l emane, motiv pentru care a fost înlocuit cu tânăra speranță a PDL-ului bahluian, generalul sexagenar Constantin Bârhală, proaspăt uns și ca adjunct al lui Movilă la Organizația Municipală. Nu o să plângem tocmai noi de dorul lui Grigore, cu atât mai mult cu cât are un blog unde se poate plânge și singur; în plus, încă n-am uitat de echilibristica „între două luntrii” făcută de acesta pe vremea în care era și viceprimar, și lider al opoziției din Palatul Roznovanu. Dar, dincolo de asta, să înlocuiești un ins zgomotos și destul de vivace în felul lui cu un personaj politic „mut ca o lebădă” și, în același timp, să vorbești de „revigorare” – iată ceva ce nu înțelegem. Fiindcă nu credem că e vorba de o simplă simpatie manifestată, pe linie de uniformă, de către șeful de la Organizația Județeană, domnul colonel Gabriel Surdu, dăm cuvântul noii conduceri de la municipiu: „Prima ședință a BPL, întrunită în nouă formulă, este un semn de revigorare a PDL Iași. În următoarea perioadă, în baza unei noi strategii stabilite împreună cu actualii membri BPL, vom avea o serie de proiecte concrete, prin care vom demonstra că PDL Iași este capabil de o opoziție serioasă împotriva mastodontului USL”, a „lămurit” Movilă.

Ne cam îndoim că „mastodontul US” nu mai poate dormi noaptea. „Revigorare” – să fim serioși. „Proiecte concrete” – nu prea credem. „Opoziție serioasă” – nici atât. Suntem, însă, convinși că, cu Constantin Bârhală în frunte, PDL-iștii din Consiliul Local pot începe, în sfârșit, să facă măcar „opoziție constructivă”. Iar dacă încă nu au proiecte, le dăm noi, gratuit, o idee. Poate ați auzit că Primăria cumpără un super-sistem de sonorizare, cu boxe de concert și microfoane HiFi, câte unul pentru fiecare consilier. Ei bine, PDL-iștii ar putea ține cont de dificultățile economice și, în spiritul respectului față de banul public, să propună să se cumpere cu un microfon mai puțin. Nu de alta, dar domnului general sigur nu o să-i trebuiască vreodată…

General Motors

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *