CS Politehnica şi-a tras un baschetbalist iubitor de marijuana

Brice Kabengele

Brice Kabengele

În ultima zi în care se mai puteau face extra-transferuri, oficialii clubului Politehnica Iaşi s-au mişcat repede şi au obţinut semnătura lui Brice Kabengele Kalala.

Unde mai pui că, nefiind considerat jucător străin – Brice având cetăţenie româno-franceză – şi fiind liber de contract, acesta a putut fi transferat pentru suma de 1.600 de lei şi nu 3.000 de euro, cât ar fi trebuit să achite ieşenii la Federaţie, dacă ar fi adus un baschetbalist din altă ţară.

Mai mult, Kabengele Kalala are o carte de vizită destul de bună pentru baschetul românesc, evoluând mai multe sezoane pentru CSU Sibiu, Elba Timişoara şi Asesoft Ploieşti, şi având câteva prezenţe în echipa naţională.

Prins cu „iarbă“

Până aici, toate bune şi frumoase, numai că Brice, pui de dac get-beget, pe lângă baschet a practicat, anul trecut, şi „trasul pe nas“ de… marijuana. Adică de iarbă.

Acesta n-a apucat să se bucure de titlul de campion obţinut cu echipa sa din Ploieşti.

Cei de la Federaţie s-au prins că ceva nu este în regulă cu Kabengele şi, în urma unor teste efectuate, s-a constatat că îi cam place „iarba“, motiv pentru care a fost suspendat pentru o perioadă de jumătate de an.

Dat afară de la Timişoara

BC Timişoara i-a întins o mâna de ajutor lui Kabengele, în vara anului trecut, deşi avea drept de joc de-abia în decembrie. Acesta a evoluat însă foarte puţin pentru bănăţeni, unde a bifat şapte partide cu medii de 6 minute/meci şi 0,6 puncte/meci.

Unde mai pui că cei de la Timişoara i-au plătit salariul lui Kabengele, chiar dacă acesta nu a apucat să joace decât câteva minute pentru BC Timişoara, la reluarea returului.

Dându-şi seama de ţeapa pe care au luat-o cu baschetbalistul româno-francez, cei de la Timişoara au decis să renunţe la acesta.

A fugit de la CSU Sibiu

În 2005, Kabengele a venit din Franţa în România şi, după ce a fost refuzat de Timişoara, Dinamo şi Ploieşti, a ajuns la Sibiu, după ce mama sa s-a rugat de antrenorul sibienilor, Mircea Vulc, să-l primească la echipă.

Jucătorul a devenit repede o vedetă în Sibiu, fiind invitat la mai multe evenimente şi fiind tratat extraordinar de suporteri.

În aprilie 2006, Federaţia a demarat formalităţile către FIBA pentru înregistrarea jucătorului în naţionala de baschet masculin a României. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Mircea Vulc i-a făcut lui Kabengele buletin şi paşaport pe adresa proprie.

După câteva meciuri în naţională, Brice nu a mai fost acelaşi jucător şi a ajuns să stea mai mult pe banca de rezerve.

Totul a culminat cu fuga de la formaţia sibiană, în februarie 2007.

Ieşenii îşi pun mari speranţe în Kabengele

Antrenorul formaţeii ieşene, Costel Moscalu, s-a declarat extrem de mulţumit de achiziţia făcută. „Îl ştiu mai de mult pe Kabengele. Mai ştiu şi de problemele pe care le-a avut anul trecut cu drogurile, dar eu cred că este un jucător de valoare şi mă aştept să ne fie de mare ajutor“, a spus Costel Moscalu. Gurile rele spun că Brice Kabengele va avea unul dintre cele mai mari salarii de la formaţia ieşeană, banii urmând să vină de la sponsorul echipei, Universitatea „Petre Andrei“.

Cine este Brice Kabengele Kalala

Brice Kabengele Kalala s-a născut la 23 august 1981, la Timişoara.

Mama sa este sibiancă, iar tatăl din Zair. Cei doi s-au cunoscut la Timişoara pe vremea studenţiei, tatăl lui Brice venind la Facultatea de Medicină. Când avea doar un an, Brice a plecat împreună cu familia sa în Franţa. După ce tatăl său a decedat, mama lui Brice s-a recăsătorit, iar în 2004 s-a întors în România. În acea perioadă, Brice juca la juniorii echipei franceze Angier. Din 2005, a jucat, pe rând, la CSU Sibiu, Elba Timişoara, Asesoft Ploieşti şi, din nou, Elba Timişoara.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *