Varujan Vosganian are probleme cu Poşta

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, membru de vază al PNL şi vice la nivel naţional, este acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi dosar mai sunt cercetate şi alte nume mari din fostul Guvern Tăriceanu, precum şi omul de afaceri Sorin Creţeanu, suspectat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Se anunţă zile grele pentru senatorul penelist ieşean Varujan Vosganian. Procurorii anticorupţie l-au pus sub acuzare pe ex-ministrul Economiei în celebrul dosar „Poşta Română”, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Dosarul în care este implicat vicepreşedintele PNL a fost disjuns recent din cel în care procurorii DNA l-au trimis în judecată, la sfârşitul anului 2010, pe fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu. Ex- ministrul Chiuariu, actualmente deputat de Bacău, şi reprezentanţi ai Poştei Române, sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul român cu  suma de 8,6 milioane de euro prin transferul unui imobil din proprietatea publică a statului către compania privată Imopost Developments SA. Alături de cei doi membri de vază ai PNL, cercetările procurorilor anticorupţie îi mai vizează şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica. Şi, nu în ultimul rând, pe omul de afaceri Sorin Creţeanu, suspectat de complicitate la abuz în serviciu.

Nume grele din fostul Guvern Tăriceanu vor da cu subsemnatul la instanţă

Amintim că ex-ministrul Justiţiei, ieşeanul Tudor Chiuariu, “pupilul” baronului penelist Relu Fenechiu, a fost trimis în judecată în dosarul “Poşta Română” în urmă cu aproape trei luni. Tot atunci, procurorii DNA l-au deferit justiţiei şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, fostul director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, Dan Mihai Toader, plus alţi trei manageri. Cei menţionaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave şi de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unor operaţiuni comerciale. Procurorii DNA i-au trimis în faţa judecătorilor şi pe Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR, Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR. Aceştia din urmă sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. În instanţă va ajunge şi Ioan Folfa, administratorul societăţii Topcadex 99, acesta din urmă fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnatură privată săvârşită în legătură cu o faptă de corupţie. Potrivit DNA, statul român a fost prejudiciat cu suma de 8.619.787 euro, prin trecerea unui imobil din proprietatea publică a Statului Român în proprietatea privată a SC IMOPOST DEVELOPEMENTS SA.

O „simplă” verificare a DNA?

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian a susţinut, însă, sus şi tare că nu are informaţii certe potrivit cărora ar fi anchetat penal pentru abuz în serviciu în dosarul „Poşta Română” şi nu vede nici un fel de motive pentru care ar trebui să se întâmple acest lucru. „A fi suspectat într-un anumit dosar cred că e deja un fapt cotidian în România zilelor noastre. Iar de ce anume sunt anchetat/suspectat nu reuşesc să aflu, căci abuzul în serviciu nu înseamnă nimic până nu aflăm ce interese am prejudiciat, pe cine am insultat, ce drepturi suplimentare mi-am arogat, ce avantaje am tras din treaba asta. Am înţeles că speţa e legată de schimbarea regimului juridic al proprietăţii în cazul unui imobil de pe Calea Victoriei, iar eu am făcut abuz în serviciu în complicitate cu un anume domn Sorin Creţeanu. Nu am semnat, pe toată perioada mandatului meu nicio Hotărâre de Guvern care să facă referire la schimbarea regimului juridic al vreunui imobil de pe Calea Victoriei, fie el al Poştei Române sau nu. Cât despre aşa-zis “complicele” meu, domnul Creţeanu, declar solemn că n-am auzit niciodată de el. Asta ca lucrurile să fie limpezi!”, arată senatorul Vosganian.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *