CSMS Iaşi şi-a prezentat lotul pentru noul sezon

Fără fastul şi strălucirea de altădată, formaţia din dealul Copoului, care în noul sezon va juca sub titulatura de Clubul Sportiv Municipal Studenţesc (CSMS) Iaşi, şi-a prezentat, la finele săptămânii trecute, lotul cu care va ataca promovarea. Surpriza serii a fost, aşa cum era de aşteptat de mulţi fani, revenirea atacantului Marius Onofraş la echipa care l-a lansat în fotbalul mare.

Aproape 1.000 de spectatori, în condiţiile în care intrarea a fost liberă, au ţinut să vadă noua echipă a Iaşului, în amicalul cu FC Botoşani.

Prezentarea lotului şi amicalul au fost precedate de un meci de „old-boys” între fostele glorii ale Politehnicii Iaşi, la miuţă băgându-se şi primarul Gheorghe Nichita. Printre fostele glorii ale fotbalului ieşean, antrenate de Leonid Antohi şi Vasile Simionaş, s-au numărat Dohot, Grierosu, Zafiris, Abălaşei, Ambrosie, Drăgoi, Dobrea, Ir. Ionescu, G. Munteanu, Anton, Gheban, Petrache, D. Munteanu, Romila, Fl. Croitoru, Florean, Tiron, Cănănău, Stafie, Cotan, Paveliuc sau Cantea, dar şi coordonatorul Regiunii Moldova pe Sport şi Tineret, Ciprian Paraschiv. De altfel, cel mai gustat moment al meciului a fost clinciul PSD-PDL, dintre Nichita şi Paraschiv, primul ieşind victorios. De altfel, echipa primarului  s-a impus la final cu scorul de 5-3.

După acest meci de old-boys, trupa Sky a oferit câteva momente de dans, după care a urmat prezentarea echipei.

Victorie de moral

Momentul mult aşteptat de fani a fost amicalul cu FC Botoşani, pe care ieşenii l-au câştigat cu scorul de 3-1 (2-0).
Susţinuţi timid de puţinii suporteri veniţi în Copou, elevii lui Marius Baciu au început foarte bine jocul şi au deschis scorul încă din minutul 3, prin Claudiu Tudor, care înscris cu un şut de la 20 de metri.

Ieşenii au continuat să preseze şi Nalaţi a punctat pentru 2-0, după o fază aproape trasă la indigo cu prima reuşită.

Ieşenii puteau intra la pauză cu un avantaj mai mare, însă Ghiceanu a ratat două ocazii mari  în minutele 31 şi 35.

În partea a doua a jocului, Ghindaru a prins o „torpilă“ de la 25 de metri, direct în vinclul porţii botoşănene, pentru ca peste numai trei minute portarul Popa să respingă în propria poartă şutul lui Patache, din interiorul careului.

CSMS Iaşi a evoluat în formula: Dani (C. Popa 45’) – Ciucur (Boeştean 66’), R. Tincu, Mitrea, Siminic (Florea 80’) – Ghindaru – Gado (Bădic 45’), Nalaţi (Vătavu 88’), Cl, Tudor (P. Tincu 84’), Orac – Ghiceanu (Herghelegiu 55’).

Baciu, mulţumit de joc

La finalul amicalului cu FC Botoşani, antrenorul ieşenilor, Marius Baciu, s-a declarat mulţumit de prestaţia eleveilor săi, mai ales că aceştia vin după o săptămână în care s-a pus mult accentul pe pregătirea fizică.

„Îi felicit pe băieţi pentru efortul depus şi pentru rezultat. Au avut o săptămână foarte grea. Cred că suntem pe drumul cel bun şi, până la începutul campionatului, vom ajunge la nivelul maxim. Cel mai important este faptul că putem face o echipă competitivă la Iaşi. Mă bucură transferul lui Onofraş, pentru că este un jucător de care aveam nevoie”, a spus Marius Baciu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *