CSMS Iaşi, ţepuită de un aşa-zis impresar

Formaţia CSMS Iaşi a fost, în perioada 18-28 iulie, într-un stagiu de pregătire, în localitatea austriacă Heiligenkreuz.

În cadrul acestui cantonament, ieşenii trebuiau să dispute patru meciuri amicale, însă din cauza lipsei totale de profesionalism a conducerii, care s-a lăsat păcălită de un neica nimeni (un aşa-zis impresar din Austria), toate meciurile au fost anulate.

În loc să se ocupe de problemele organizatorice, şefii ieşeni au fost obligaţi să caute alţi adversari pentru ca stagiul de pregătire să nu fie compromis total. Aşa s-a ajuns ca ieşenii să cheltuie nişte bani aiurea pe deplasări în Slovenia sau în alte oraşe din Austria, pentru a juca în compania unor echipe mai de Doamne-ajută!

Refuzaţi de azeri şi de Zenga

Iniţial, ieşenii trebuiau să dispute patru meciuri amicale în compania formaţiilor FC Baku (Azerbaidjan, la 21 iulie), Al Nassr (Emiratele Arabe Unite, la 23 iulie), Teuta Durres (Albania, la 25 iulie) şi Torpedo Kutaisi  (Georgia, la 27 iulie).

Primii care i-au ţepuit pe ieşeni au fost azerii de la FC Baku.

Pe urmă, antrenorul echipei Al Nassr, Walter Zenga, a refuzat să dispute un meci amical în compania formaţiei din dealul Copoului, ieşenii fiind nevoiţi să-şi schimbe programul de meciuri amicale din cadrul cantonamentului din Austria, după cum ne-a spus Managerul general al clubului CSMS Iaşi, Leontin Grozavu.

Joi, noi trebuia să jucăm un meci amical cu formaţia azeră FC Baku, însă aceştia nu au mai dorit să vină la Heiligenkreuz, unde avem noi cantonamentul. Pentru a nu mai avea surprize neplăcute, l-am contactat pe Walter Zenga, antrenorul echipei din Emiratele Arabe Unite, Al Nassr, cu care trebuia să jucăm sâmbătă, însă acesta mi-a spus că nu este de acord să joace cu noi deoarece vrea adversari mai slabi, din ligile 4 şi 5. Motivaţia sa a fost că ei au venit în Austria pentru pregătire fizică şi mai puţin pentru meciuri amicale“, a spus Leontin Grozavu.

Oficialul formaţiei ieşene a mai precizat că a decis să schimbe total programul de meciuri amicale pe care echipa le va disputa în Austria.

Aşa au ajuns ieşenii să întâlnească două echipe din Israel, FC Ashdod şi Maccabi Petah Tikva, iar în ultimul meci echipa muntenegreană Grbalj Radanovici.

Trei nume noi

Iniţial, în stagiul de pregătire de la Heiligenkreuz, din Austria, antrenorul Marius Baciu a luat 21 de jucători.

Aceştia au fost: Bălan, Popa (portari), Straton, Vătavu, Creţu, Mitrea, Ciucur, Boeştean (fundaşi), L. Florea, Gado, Humă, Nalaţi, Cl. Tudor, Gorovei, Dulgheru, Orac, Bădic (mijlocaşi), Herghelegiu, Ghiceanu, Marinkovic, Al. Marin (atacanţi).

În cantonamentul echipei ieşene, din Austria, au ajuns ulterior trei jucători noi: portarul Sergiu Vlad Dani, mijlocaşul  Vasile Ghindaru şi atacantul Bogdan Aldea.

„Cei trei se află în probe şi, dacă antrenorul Marius Baciu va fi mulţumit de evoluţiile lor, vom semna cu ei“, a spus Leontin Grozavu.

Sergiu Vlad Dani are 19 ani, este portar şi a jucat ultima dată la formaţia Voinţa Sibiu.

Vasile Ghindaru are 33 de ani, evoluează pe postul de mijlocaş, şi a jucat de-a lungul carierei la FC Braşov, Petrolul Ploieşti, Astra Ploieşti, Tractorul Braşov, Universitatea Cluj şi Geylang United (Singapore).

Bogdan Aldea are 30 de ani şi evoluează pe postul de atacant. De-a lungul carierei, Aldea a mai jucat la Dinamo Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Unirea Urziceni, FC Drobeta Turnu Severin şi Alro Slatina.1 comentariu

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *