CSMU POLI IAŞI A PLECAT ÎN CANTONAMENT ÎN ANTALYA

La Sural Saray sunt banii dumneavoastră!

* Că Steaua şi Dinamo sunt pe banii patronilor. Fraieriii!!!

Hotelul Sural Saray - AntalyaOficialii formaţiei CSMU Poli Iaşi, care, vă reamintim, că este în continuare în Liga a II-a, au ţinut morţiş să se pregătească în această iarnă în… Turcia, că doar nu erau să aleagă un cantonament montan ca „sărmanii lideri din Liga I“, de la Oţelul Galaţi, sau să se ducă prin Ungaria, ca toţi fraierii de pe la mijlocul clasamentului din prima ligă.

Normal că s-a ales Antalya, că doar banii vin de la dumneavoastră, contribuabilii ieşeni.

Şi, dacă tot merg „la mare, la soare“, la turci, şefii ieşeni s-au gândit că jucătorii nu se pot caza decât la un hotel de cinci stele, că la trei sau patru stele le stătea în gât.

Cel desemnat să se ocupe de organizarea deplasării în Antalya a fost preşedintele demisionar Grigore Sichitiu, care se joacă în continuare de-a „sunt la Iaşi, da’ nu-s la Iaşi“. Şi, ca orice bişniţar, care se ascunde sub umbrela „e spre binele vostru“, Sichitiu a apelat la un prieten de la Bucale, care deţine o agenţie de turism, şi i-a trimis pe cei de la CSMU Poli Iaşi la un hotel de cinci, da’ spun gurile rele că nici de trei stele la noi nu-i, însă banii s-au plătit pentru mai mult decât cinci stele.

Pension la preţuri din paradis

Hotelul „Sural Saray” este situat la 55 km de aeroportul oraşului Antalya, la 9 km de oraşul Side, la 2 km de Chlolakly, pe malul mării.

Construit în anul 1994, cu o suprafaţă totală de 110.000 m2, hotelul este alcătuit dintr-o clădire cu 4 etaje şi dispune de 248 camere standard şi 8 dormitoare mari.

Complexul dispune de baie turcească (cum altfel!), saună, jacuzzi, sală de forţă, tenis de masă şi trei terenuri de fotbal, însă accesul se face contracost.

Dacă ţinem cont că preţul unei camere este de peste 100 de euro, ce-i drept cu „all inclusive”, că transportul cu avionul a ajuns la vreo 5.000 de euro şi că s-a plătit inclusiv arbitrajul la meciurile amicale, dar şi spălarea echipamentului de două ori pe zi, ajungem la vreo 60.000 de euro cheltuiţi de formaţia ieşeană pentru doar zece zile petrecute în Antalya.

Programul schimbat de mai multe ori

Considerat un mare profesionist, care „a lucrat cu Mircea Lucescu“, Sichitiu s-a ocupat şi de organizarea programului de meciuri pe care îl vor susţine ieşenii în Antalya.

Astfel, „după multe zbateri şi căutări“, ieşenii s-au pomenit că trebuie să joace cu nişte „no-name“-uri de prin Kazahstan şi Azerbaijan sau din liga a III-a din Rusia.

Scuza găsită de Sichitiu a fost: „Suntem o echipă în formare şi, de aceea, am ales nişte meciuri cu adversari mai uşori. Nu ne puteam arunca să disputam jocuri amicale cu adversari foarte puternici, când sunt băieţi care nici nu se cunosc bine între ei“.

În atare situaţii, antrenorul Adrian Falub s-a văzut nevoit să ceară schimbarea programului, spunându-i că „decât să joace cu nişte amatori de la mama dracu’“, mai bine rămânea în România şi juca nişte meciuri amicale cu Rapid Dumeşti şi Ştiinţa Miroslava.

Cei 23 au fost 21, Luca şi Matei

Şi în ceea ce priveşte lotul deplasat în Antalya au existat probleme.

Astfel, dacă iniţial în lotul pentru Turcia erau trecuţi 23 de jucători, până la urmă au plecat doar 21, problemele întâmpinate fiind de cascadorii râsului.

La juniorul Ruxandari s-a renunţat pentru că acesta nu avea paşaport, băiatul fiind anunţat prea târziu că va fi reţinut în lot.

Fundaşul francez Vajou a plecat spre Bucureşti cu ieşenii, dar nu a mai ajuns în Turcia doarece… nu era liber de contract, aşa cum credeau ieşenii, ci aparţinea încă echipei Farul Constanţa, formaţie care cere o sumă frumuşică pentru transfer. Cam cât încă un sejur la turci.

Pentru că tot îşi bat joc de banii publici (echipa e plătită din taxele şi impozitele plătite cu greu de ieşeni), propunem autorităţilor, recte boşilor din palatul roznovan ca, în vară, jucătorii să fie cantonaţi prin Bahamas, Coasta de Fildeş sau Republica Sud Africană. Poate fără ei (nu poate, ci sigur) reuşim dacă nu să reintrăm în  prima ligă sau măcar să rămânem unde suntem. Ah, şi fără Sichitiu, că tot pleacă de nu mai pleacă!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *