Cu Lalsat International pleci în Dubai… doar cu gândul

Lalsat InternationalVisaţi să ajungeţi într-o ţară unde vara e perpetuă? Vreţi să câştigaţi sume exorbitante de bani într-un loc exotic? Dubaiul vă face cu ochiul? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci vă sugerăm să nu apelaţi la firma de recrutare de personal „Lalsat International”. Se pare că aceasta nu reprezintă un garant al siguranţei unui loc de muncă bine plătit în Dubai, aşa cum se laudă cu atâta fală şi pe la televizor. Drept mărturie stau experienţele unor tineri care au intrat în contact cu personalul aferent instituţiei pentru care lucrează.

“Sunt nişte ţepari. E ăla cu mustaţă care şi-a făcut campanie şi la PROTV”, spune Alin S., un tânăr care a trăit o astfel de nefericită experienţă. “Stabileşti un interviu cu angajatorul în care îţi negociezi contractul. Dacă eşti fraier, ajungi să îţi plăteşti şi biletul de avion şi cazarea, mâncarea, tot. Eu mi-am negociat cazarea şi transportul, obţinând două bilete dus-întors România-Emiratele Arabe Unite pe an. După interviul cu angajatorul trebuie să plăteşti firmei de recrutare o taxă de 300 de euro, după care, într-o anumită perioadă de timp predeterminată trebuie să îţi rezolve actele. Pe mine m-au amânat foarte mult timp, ca, în final, după trei luni, cei de la agenţie sa-mi spună că de fapt postul pentru care eu am aplicat şi mi-am negociat contractul nu este disponibil, aflându-mă deocamdată pe lista de aşteptare”, povesteşte cu indignare Alin, spunând apoi că el a stabilit detaliile pentru un post de barman într-un bar cu băuturi alcoolice. “Cei de la agenţie mi-au spus că există totuşi un post pentru barman într-un bar nonalcoolic, care bineînţeles era mai prost plătit. Mi-am luat banii înapoi şi am renunţat să mai stau după ei.”

Un alt tânăr ce provine tot din lumea barmanilor, Răzvan C., spune că : “Mai bine pleci de nebun în Dubai cu câţiva bănuţi în buzunar şi te descurci singur. Am un prieten care a plecat cu 4.000 de euro. Şi-a găsit la început ceva mai prost plătit, dar apoi a ajuns acolo unde şi-a dorit”.

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că firmele serioase de plasament resurse umane specializate în servicii de recrutare nu cer taxă de mediere candidaţilor, ci doar angajatorilor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *