Good şi point numai pe bază de invitaţie

Vinurile de colecţie şi mondenităţi „Made in Iaşi”

Degustare "Good Point" - organizatori

Degustare "Good Point" – organizatori

Întâlnire selectă la degustarea de vinoase organizată de proprietarul magazinului GoodPoint, Răzvan Avram. Invitatul special al evenimentului a fost charismaticul somelier Laurenţiu Achim care a reuşit să prezinte cu nobleţe cele şase soiuri de vin. Fie vorba între noi, mama proprietarului a fost mult mai sociabilă şi mai drăguţă cu invitaţii decât băiatul ei care a făcut şi o mică gafă, în momentul prezentării celor trei invitaţi speciali, reuşind să le încurce cu brio numele. Dar asta rămâne între noi…

Au fost invitate persoane ce aparţin high-life-ului ieşean: oameni de afaceri, doctori, oameni implicaţi în industria… spirtoaselor. Cu toţii s-au înghesuit, la sfârşitul prezentării, să cumpere măcare trei sticle din vinurile degustate. Noi, nu (nu bem alcool în timpul serviciului).

Rafinament şi kitsch vestimentar la prezentare de vinuri

Într-un mod neaşteptat de surprinzător, bunul gust şi rafinamentul de clasă şi-au găsit locul. Desigur, au mai existat şi unele scăpări, dar se puteau foarte uşor trece cu vederea. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Felicia Ghimpu, autointitulată „expertă în turismul vinului. Distinsa doamnă (eroină într-un material al nostru de anul trecut) nu a fost îmbrăcată adecvat momentului, din păcate. Purtând o pereche de jeanşi ce păreau a fi foarte uzaţi, o maletă bordeaux şi un cardingan de lână, madam Ghimpu nu a reuşit să se impună cu o prezenţă elegantă la acest eveniment, făcând o notă discordantă cu ceilalţi invitaţi de sex masculin, care totuşi nu o ocoleau. După Sergio Faleschini şi Costel Cainamisir, la categoria bine îmbrăcaţi putea fi nominalizat şi unul dintre miliardarii discreţi ai Iaşului, Gheorghe Cheşcu de la Flux. Fostul croitor, se putea distinge cu uşurinţă în mulţime datorită stilului vestimentar abordat şi hainelor de calitate pe care le purta. Se observa cu uşurinţă faptul că hainele proveneau dintr-o garderobă deosebită pe care şi-o completeză atunci când pleacă într-una dintre călătoriile sale… exotice, după cum declara anterior în presă.

Şi bărbaţii au probleme, nu-i aşa?

Ca maestru de ceremonii, Răzvan Avram, a optat total neinspirat pentru o ţinută all-black. Negrul într-adevăr înnobilează, dar cel purtat excesiv ne conduce cu gândul la o înmormântare şi nu la o întâlnire selectă, aşa cum s-a dorit a fi aceasta.

Pe ritmuri subtile de bossa nova, invitaţii se cam plictiseau însă, neavând răbdare să verifice culoarea vinului sau să îl supună testului celor trei nasuri. Cei mai mulţi goleau paharul înainte ca somelierul să termine prezentarea vinului respectiv. Direct pe gât, ca moldoveanul de rând.

Cu toate aceste mici inadvertenţe, spre deosebire de petrecerile ori adunările realizate de către instituţiile publice, gen şedinţe de Consiliul Local sau Judeţean, petrecerile din cadrul high life-ului privat ieşean sunt făcute cu mai mult gust, iar invitaţii sunt mult mai bine îmbrăcaţi. Exceptând-o, bineînţeles, turista noastră, Felicia Ghimpu. (Vai, ce răi suntem!!!).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *