Cum afli dacă te înșală? Varianta Piața Unirii

Pentru ieșenii cheltuitori, care își permit să aibă amantă sau amanți, după caz, care ar fi locul cel mai potrivit în care să-și scoată partenerul ilegitim? La suprafață e riscant, că se holbează toți și, hop, trece vreo cunoștință care poate să raporteze mai departe. Pe apă, la fel, e riscant că dacă te dai în bărci, se poate răsturna și trebuie să dai acasă explicații de ce ești ud leorcă din cap până-n picioare. În aer, nu mai vorbim, că dăm în SF-uri. Mai râmâne varianta unică: sub pământ. Despre un asemenea loc vă vom relata în continuare.

Cafenea, la suprafaţă
Ne-am dorit de multă vreme să  avem la Iași o piațetă populată cu cafenele discrete și plăcute. Bucureștiul, Sibiul, Brașovul aveau de multă vreme pietonalele centrale garnisite cu asemenea insule de relaxare. Când, în sfârșit, s-a dat liber la pus mese și scaune în aer liber în Piața Unirii, parcă a venit o adiere occidentală și în centrul Iașului. Turistul străin ar putea să aterizeze astfel într-un loc aproape familiar și să se simtă la noi ca acasă la el în lumea civilizată. Dar, până o să se bulucească străinii să ocupe Iașul, înșiși ieșenii gustă din plin din aceste mici plăceri cotidiene. E chiar reconfortant să savurezi cafeluța, răcoritoarea sau cocteilul între porumbeii din Piața Unirii, admirând forfota piațetei noastre centrale.

Clubul, în buncăr
Ei, dar asta e partea văzută a lucrurilor. Cafeneaua de la suprafața pietonalului din Piața Unirii funcționează bine mersi și ziua, și noaptea spre delectarea mușteriilor. Însă, în afara tinerilor și adulților amatori de distracție nocturnă, puțini ieșeni știu că sub această cafenea este un ditamai buncărul în care funcționează un club de noapte de fiecare dată arhiplin de petrecăreți. Și mai mișto, o să ziceți, au turiștii loc de entertaiment la subsol. Dar, iarăși zicem, până ne-or invada străinii, tot noi gustăm primii din insolita ofertă de noapte.

Locul mireselor furate
Buncărul cafenelei din Piața Unirii este foarte preferat de miresici. Nu departe de  sâmbăta trecută, furând mireasa de la nuntă, a trebuit să-i îndeplinim dorința de a o duce în clubul subteran din centru. Când am ajuns la intrare, alte două-trei mirese furate ieșeau din peștera distracției şi se pozau nevoie mare. Ca expresie a solidarităţii între femei furate, s-au pozat toate împreună în mijlocul Pieței Unirii, după care s-au risipit care încotro, fiecare la nunta ei.

Avertismentul gealaților
Când am dat să intrăm în club, bodyguarzii au trasat niște indicații la care n-a fost nimeni atent. Erau niște gealați macho, cu costume chic, care mereu se conversează cu gagici mișto. Deh, băieții au un job superplăcut: sperie papagalii și pun și laba pe bunăciuni. Noi am coborât destul de curajoși în subteran, mireasa noastră furată s-a suit pe prima masă găsită liberă și a dansat cum dansează fetele în club, adică fericită și filmată pe deasupra. Camera de filmat avea lampa aprinsă îndreptată mereu spre mireasă. Abia atunci am realizat că de fapt de la intrare și până jos fuseserăm mereu însoțiți de un gealat al clubului. Cameramanului nostru i s-a spus să stingă lampa că nu e voie. Asta a fost toată distracția miresei, care a și cerut să ieșim din buncăr, odată ce i s-a stricat reprezentația în lumina micului reflector.

E plin de amante și amanți
Pe drumul de întoarcere spre sala de nuntă, cameramanul ne-a explicat cum stă treaba cu clubul subteran din Piața Unirii. Adică, de ce nu are nimeni voie să intre cu reflectorul deschis la camera de filmat. Căci doar cu cameră de filmat ai voie, dar e interzit să ai lumină. În acel moment s-a făcut ziuă în mințile noastre întunecate: poți să-i surprinzi pe cameră pe unii care au venit în club cu amante sau amanți și de aici poate ieși panaramă în familii. Așadat, în peștera cafenelei se dosesc adulterinii și nu vor să se trezească că apar pe caseta unei nunți. Iar gardienii clubului se ocupă în mod special de asta, cu voie de la patronat, să le asigure discreția totală.

Cum afli dacă te înșală?
Deci, de acum e foarte greu pentru cei care se simt înșelați să descopere minciuna căci nu au acces la casetele de la nunți, iar pe casete totul e întunecat că se filmează fără lumină. V-ați prins? Dar totuși, ăia care vă simțiți înșelați și nu știți unde v-a dispărut noaptea partenerul sau partenera, nu mai bine trageți o fugă în Piața Unirii la clubul de la subsol. Îl (o) recunoașteți și fără lumină, și aveți ocazia să vă faceți și o cunoștință nouă în persoana amantei sau amantului. Baftă multă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *