Cum vrea deputatul Crăciunelu să îl demită pe menistrul Reluţu

O minte creaţă a răsărit în Republica Parlamentară Paşcani

• parlamentarul dentist păşcănean i-o pus gând rău şefului direct pe linie de partid

Cum vrea deputatul Crăciunelu să îl demită pe menistrul ReluţuTare ne-a mai zbătut inima zilele trecute, dragi noştri, atuncea când am primit pe fluxurile de ştiri naţionale şi internaţionale un anunţ din acelea bombă, gen breiching niuz, asemănător cu cele prin care primul om în stat – Obama, Putin sau, în cazul nostru Băselu – se pregătesc să prezinte starea naţiunii după un atac terorist ori în aşteptarea vreunei catastrofe iminente. În lipsa unei astfel de situaţiuni, doi gogâldăi liberali, printre care şi ieşanul nostru Grigoraş Crăciunelu, au găsit ei un moment prielnic, un moment mort pentru tembeliziuni şi agenţile de presă, la care s-au gândi ei că n-ar fi rău să trosnească o conferinţă de presă. Ne-am uitat noi mai cu atenţie, să vedem dacă asta are loc la Paşcani sau măcar la Iaşi, având în vedere că derutatul mare meşter în pus dinţi din cioburi de castroane chinezeşti s-o mutat cu arme şi bagaje, electoral vorbind, pe una dintre cele şapte coline ale dulcelui târg. Ţi-ai găsit: Crăciunelu al nostru joacă pe picior mare şi ţine conferinţa taman la Bucureşti, de faţă cu deontologi ţării şi piţipoancele cele mai tari trimise să transmită în direct şi în exclusivitate la comun de maestrul Felix ori de multele realităţi televizate.

Conferinţă de maximă audienţă la Bucale

Oricum, suspansul a fost maxim. Cu genunchii la gură de emoţie, am aşteptat momentul în care deputatul nostru de Iaşi a rostit primele cuvinte şi apoi ne-am prins.

Nu e vorba nici de vreo demisie de răsunet, nici de anunţul înfiinţării unui nou partid ori fundaţie, cum am văzut că se poartă în ultimele zile. Nu. Păşcăneanul nostr vrea să-şi pună musai numele pe Constituţia ţării, devenită, de vreo două zile, jucăria parlamentarilor de toate culorile şi toate naţiile Liber la glagorie, cum se spune, că propuneri are tătă lumea. Ca atare, nici Crăciunelu nu se putea lăsa mai prejos, aşa că s-o gândit el să vină cu nişte idei creţe chiar din prima zi de depus amendamente, ca nu cumva alţii să fure sartul. Aşa aflăm că marele liberal ar vrea ca românaşii să fie aduşi cu arcanul la urne, pin instituirea în Legea Fundamentală a votului obligatoriu. Mai apoi, le-o pus gând rău homosexualilor şi lesbienelor cari încă mai sperau să poată lua şi e un credit ipotecar cu buletinul ori să primească de la premarele Giugi vreun Aneleu pentru tineri căsătoriţi. Da de unde? Constituţia lui Crăciunelu va prevedea clar că famelia, această celulă de bază a societăţii, trebuie încropită musai din bărbat, fimeie, eventual un copil sau, în cel mai rău caz, un animal de casă, altul decât mama soacră. Iar asta trebuie musai „liber consfinţită”, nu din interes ori pentru ca mirii să facă apoi partaj pe darul de la nuntă.

România, o imensă rezervaţie naturală

Nici conaţionalii noştri mai tuciurii la ten n-au scăpat de atenţia păşcăneanului, care de anul viitor vor fi nevoiţi să nu să mai numească ei romi, ca nu cumva să se confunde cu românii, o specie pe cale de dispariţie şi protejată prin noua Constituţie. Ian luaţi voi aicea o probă de explicaţie savantă, care să ne tresalte inima-n noi de români, nu alta: „Cu excepţia minorităţilor care au rădăcini comune, atestate ştiinţific, cu românii, nicio altă minoritate nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul de român, derivate ale acestuia sau sonorităţi asemănătoare care pot crea confuzie inducând o falsă origine română. Sunt convins că dacă nu vom lua act şi nu vom proteja cuvântul român, pot apărea în următorii ani şi alte minorităţi care să se intituleze nu ştiu cum şi să ne trezim că în lume mai sunt şi alţii”. Adânc, nu-i aşa?

Frisoane pentru menistrul Felu

Iar ca tacâmul constituţional să fie complet, leberalul păşcănean s-o gândit el aşa că poate n-ar fi rău să schimbe şi un menistru-doi de prin Cabinetul lui Bonta, că tot se chinuie aista din urmă să facă o remaniere dar nu are pe cine. Fără nicio referire la cineva anume, dar cari cred că o să-i trag nişte scatoalce bune după conferinţa cu pricina, Crăciunelu ar vrea să scoată la pensie Justiţia cea oarbă, iar urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru fapte săvârşite în exerciţiul funcţiei lor să poată fi cerută numai de Camera Deputaţilor, Senat şi preşedintele României. Cât despre miniştrii deja trimişi în giudecată, cum e şi menistrul Relu de la Iaşi, aiştia ar urma să fie suspendaţi automat din funcţie. O aşa lege fundamentală eu cred că ar fi votată cu ambele mâini de români, cu o singură condiţie: ca numele ţării să fie schimbat de-acuma încolo în Republica Parlamentară Paşcani. Asta chiar dacă deputatul Grigoraş propune o prezenţă la urne de musai 50 la sută din numărul celor înscrişi pe listele de vot, lucru tocmai modificat la legea referendumului de pretinii lui uselişti, cari vor cvorum de doar 30 la sută. Curat constituţional, nu-i aşa? (Miniştrii Transformers)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *