Deputatul Crăciunescu, un Cupidon de vârsta a treia

Deputatul PNL de Iaşi, Grigore Crăciunescu, s-a gândit să dea o mică lovitură de imagine, invitând cuplurile să participe la un concurs de Valentine’s Day pe pagina sa de Facebook. Premiul consta într-o cină romantică, la un restaurant, de Ziua Îndrăgostiţilor. Pentru a fi siguri că nu câştigă cine ştie ce ciudaţi, oamenii lui Crăciunescu au ales doi tineri liberali, care au luat masa în compania parlamentarului ieşean. Pentru că vineri toate mesele de la restaurante erau deja rezervate, Crăciunescu i-a scos la masă pe cei doi îndrăgostiţi încă de miercuri 12 februarie. Reporterul Bârfei de Iaşi, deghizat în solniţă, a surprins o parte din dialogul comesenilor.

Grigore Crăciunescu: Bine aţi venit, e o seară minunată, nu?
Monica: Oho, suntem copleşiţi de onoarea pe care ne-aţi făcut-o. Şi, apoi, e ziua îndrăgostiţilor, nu-i aşa, Viorele?
Viorel: Da, cum să nu. Toată ziua m-am gândit ce minunat vom petrece la acest restaurant, graţie dumneavoastră, domnule deputat Ioan Crăciunescu.

Crăciunescu: Pardon, Grigore Crăciunescu.
Monica: Chiar îi spuneam lui Viorel ce minunată oportunitate ne-aţi oferit să savurăm diverse delicatese pe banii dumneavoastră, domnule deputat.

Crăciunescu: Păi, puteţi comanda.
Monica: Eu aş începe cu o ruladă florentină, rulou de curcan cu legume şi bechamel, scoici Saint Jacques caramelizate şi…

Crăciunescu: Iar, tu, Viorele?
Monica: O clipă, n-am ajuns încă la desert!

Crăciunescu: Deci, Viorele?
Viorel: Vreo doi – trei mici şi nişte cartofi prăjiţi.

Monica: Vai, scuzaţi-l, domnule deputat, glumeşte. Uneori, are fantezii proletare, dar nu e decât un simplu joc de societate.
Crăciunescu: Chiar mă miram, cum ar putea un tânăr liberal de viitor să-şi dorească o masă de sculer – matriţer?

Monica: E un motiv pentru care ne certăm mereu.
Crăciunescu: Ei, dar în seara asta totul trebuie să fie fermecător. Viorele, ce cadou i-ai oferit iubitei tale?

Monica: A fost foarte şarmant. Mi-a dăruit o măsea de minte pe care i-aţi extras-o bunicului său, acum cinşpe ani. Toată lumea ştie că sunteţi un eminent stomatolog.
Crăciunescu: Sunt copleşit de această remarcă. Dar îmi fac doar meseria. Înainte îmi câştigam pâinea din gura oamenilor, acum o fac cu propria-mi gură. Dar, tu, Monica, ce cadou i-ai luat?

Monica: Eu i-am luat cardul din buzunar, ha, ha, ha!
Crăciunescu: Ha, ha, ha, înţeleg. Spiritul banilor e adevăratul spirit liberal!
Monica: Aşa îi spun şi eu mereu. Nu prea e ascultător. Mi-e să nu-l scap spre social – democraţi. Prea e chibzuit cu banii.

Crăciunescu: Şi, ceva planuri de căsătorie la orizont?
Viorel: Ne gândim, încă…
Monica: Da, am face o uniune, dar încă nu am stabilit formula de conducere. Co-preşedinţi sau o lună eu, o lună el. Aleg a doua variantă, pentru că, cel puţin câteva zile pe lună, ca femeie, nu voi putea fi contrazisă!.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Ioana

    Sunteti penibili pentru acest articol. Concursul este in desfasurare si va veti convinge ca cei care vor fi desemati castigatori merita si nu au nici o legatura cu calitatea de membru PNL . Mesajul este cel care hotaraste castigatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *