Deputatului Crăciunescu i se pregăteşte ceva. O fi un loc la răcoare?

* în PNL s-a dat start în competiţia „Cine intră primul la răcoare” * după condamnarea colegului Relu, deputatul cu buletin de CUG a fost trimis în judecată pentru nişte matrapazlâcuri funciare comise în Republica Paşcani

Ehei, ce mai zboară timpul! Mai acum câteva luni pomeneam despre aventurile cu iz penal ale deputatului liberal de CUG Grigore Crăciunescu, iar acum ne vedem obligaţi să îi acordăm iar atenţie, aşa cum merită un ales al poporului. Grigore_CraciunescuNu am fi făcut asta dacă nu ne trezea din letargie un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dispus zilele trecute trimiterea în judecată a deputatului, pentru nişte fapte imputate, după cum probabil vă aşteptaţi, încă de pe timpul cât acesta tăia şi spânzura prin Republica Paşcani. Mai exact, în mandatul trecut, ăla în care îşi cerşise candidatura şi locul de primar pe locul lăsat liber de tătuca Răţoi. S-a văzut însă că flerul de afacerist nu i s-a potrivit mogulului dentiştilor păşcăneni atunci când s-a înfăşurat cu eşarfa de edil, unde, pe lângă experienţa în dinţi poleiţi şi măsele stricate, îţi mai trebuie şi alte calităţi.

Asta nu o spunem noi, ci procurorii Parchetului Curţii Supreme, care arată, negru pe alb, taman ce ziceau şi gurile bârfitoare prin aprilie-mai, atunci când dosărelul abia fusese pus la dospit. Anume, că deputatul de CUG, dincolo de afacerea cu dinţi lăsată fiului pentru a se putea dedica politicii, i-ar fi plasat acestuia din urmă şi niscaiva terenuri prin zonele erogene ale Paşcaniului, pe semnătură şi fără licitaţie, numai bune de scos bănuţi frumuşei la vremuri de criză. Ceea ce, în termeni juridici, tot conflict de interese se cheamă.

S-a ferit ce s-a ferit, tot în conflict a nimerit

Aşa aflăm noi, din rechizitoriul frumos întocmit şi trimis la instanţă, că, în perioada în care Crăciunescu era primar în Paşcani, ar fi perfectat vreo nouă acte juridice cu diferite societăţi comerciale reprezentate de progenitură Grigore_Craciunescu_Primaria_Pascanişi de unde îşi câştigase pâinea înainte de a deveni primar. Printre acestea, nişte concesiuni de terenuri, dar nu pe coclaurii de la Codrii Paşcanilor, ci taman în faţa Primăriei, ca să aibă probabil un control riguros al afacerilor derulate de bravul fecioraş. „Unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încredinţarea unei suprafeţe de teren intravilan, situat vizavi de primăria oraşului Paşcani şi în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societăţile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeţei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitaţie publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 219 euro/an (faţă de preţul stabilit într-un proiect iniţial al concesiunii de 1.021 euro/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparţinea familiei inculpatului”, arată rechizitoriul procurorilor, care a vorbeşte şi de nişte mizilicuri de afaceri cu plasări de panouri publicitare, în locuri alese, la fel, pe sprânceană.

Cine intră primul la răcoare?

Noi, unii, nu ştim acuma ce valoare au exact terenurile cu pricina, că nu suntem experţi imobiliari. De un lucru suntem însă aproape siguri. Grigore_Craciunescu_dentist

Anume, că deputatului de CUG i se pregăteşte un parcurs politic pe măsura şefului direct de la fililă, Reluţu Transformator. Adică o ridicare repejoară de imunitate şi judecată la foc automat  pentru conflict din interes, o infracţiune din ce în ce mai dragă magistraţilor în ultima perioadă. Să dea însă Domnul să ne înşelăm noi şi procurorii să dea chix cu socoteala lor imobiliară. Că, altfel, s-ar putea ca deputatul Crăciunescu să facă mulaje dentare la loc răcoros şi umed, chiar mai înainte decât alţi colegi.

Un motiv în plus de supărare pentru alegătorii din CUG, care vor fi scoşi la alegeri mai repede decât s-ar fi aşteptat…

Zâna Măseluță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *