Dilema „Campeonului”

Cine n-a auzit de Campionul? Marele şăf de şăf peste sufletele sărăcite şi împovărate ale gospodarilor din Mogoşeşti-Siret care răspunde prompt la numele de botez Damian Butnaru. Iar cine n-a auzit de acest despot din celălalt colţ al judeţului, fost boxer devenit peste noapte primar liberal, bine a făcut, că cine ştie ce dupace după cap mai lua, precum bieţii săteni care, de frică să nu ia bătaie, l-au votat cu mic cu mare fără număr la mandate, ca vitele duse pe seară la adăpat.

Dar nu despre grozăviile electorale ale bătăuşului dorim a vorbi sau despre modalităţile de căpuşare a bugetului din comună, ci despre o bârfă de bârfă care ne-a ajuns la ureche abia acum, de la un sătean de bine din Muncelul de Sus.

Aşa se face că, în urmă cu ceva ani, pe când primarele boxer, proaspăt membru PNL emigrat din PSD, se pregătea şi el la bătrâneţe să dea Bac-ul tocmai la Roman, departe de ochii indiscreţi ai curioşilor, i s-a întâmplat o belea de toată frumuseţea: a fost prins copiind la lucrare. Şi nu oricum, ci mult prea sofisticat pentru pregătirea sa de simplu boxer. Adică, o patrulă de poliţai fără chef de muncă a suprins-o pe fiica edilului – absolventă de liceu înaintea tatălui – în timp ce îi dicta acestuia, prin căşti, de la distanţă, răspunsurile la subiecte. Nu a durat mult şi poliţiştii, aşa cum erau ei plictisiţi, au descoperit şi trişorul de la examen, pregătind un dosar penal de toată frumuseţea. Toate bune şi conform legii, însă Campionul a realizat gravitatea faptei dar şi ceea ce era mult mai grav: fără Bac, nu mai putea candida la un nou mandat de primar. C-aşa spunea legea cea nouă…

Aşa că, tartorul nostru a apelat la cel mai pilos şăf de partid pe care îl avea, recte Relu Fenechiu, pentru ajutor. Şi mâna boss-ului nu se lăsă mult aşteptată, iar dosarul cu pricina dispăru fără urmă cu tot cu poliţişti.

Şi, uite-aşa, Damian „Campeonul” a rămas un fidel şi brav soldat al Naşului din Podu Roş, iar braţul său de fier a făcut ca partidul să câştige alegeri după alegeri din Muncelul de Sus şi până jos, în Mogoşeşti. Asta, până la sfârşitul anului trecut, când, rămas fără fonduri – partidul fiind în opoziţie – şi fără un buget mai acătări de devalizat, după obiceiul vechi, şi ameninţat cu un control de la Fisc şi DNA, premarele a intrat într-o dilemă mare de tot: să treacă sau nu la UNPR?

Dar astea-s doar bârfe…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *