Din aprilie 2016, hotelul Europa se transformă în Hampton by Hilton

Cu 25 de ani în urmă, era la modă sloganul „noi nu ne vindem țara”. Pe urmă, când lumea s-a prins că fără bani străini nu se poate, pentru că noi nu avem destui, a apărut întrebarea „Noi am vinde-o, dar cine ne-o cumpără?”. Acum, cam oriunde te uiți în jur, vezi aproape numai mărci străine. S-a cumpărat tot ce s-a putut. Mai nou, totuși, vedem că se poate și în varianta: investiție românească, brand străin că aduce mai mulți bani. Pe linia asta, vă putem anunța că în primăvară, la Iași se va mai (re)deschide un hotel.

hotel_1Nume mare
Da, și? Ce mare lucru un hotel de trei stele? Nu e primul; avem și cu mai multe stele. Nu e nici măcar primul care va funcționa sub o franciză străină. Doar că va fi un hotel sub o franciză recunoscută pentru calitatea serviciilor, într-o locație cunoscută de toți ieșenii, Hampton by Hilton, care va funcționa în fostul hotel Europa. De Paris Hilton a auzit toată lumea, așa că nu intrăm mult în detalii. E vorba de un lanț de hoteluri care cuprinde 1.900 de unități în 14 țări, cu un total de 188.000 de camere. În general, hoteluri care practică prețuri medii, dar oferă servicii de primă calitate. Patru stele la preț de trei, cum s-ar zice.

Facilităţi
Conceptul „Hilton” înseamnă în primul rând patul. Nu râdeți. Patul Hilton e trade Mark. Îl găsești doar în hotelurile care funcționează sub această franciză. Altfel, în oricare din cele 123 de camere pe care le va avea hotelul ieșean, veți găsi WiFi gratuit, televizor plat, ceas deșteptător și duș. A, și cafetieră, ca să nu fie nevoie să cobori la bar pentru cafeaua de dimineață. Oricum micul dejun este inclus în preț, dar poate vrei să-ți savurezi cafeaua în liniște. Cafeaua și atât, căci în hotelurile Hilton nu se fumează. Pentru țigara de dimineață, va trebui să cobori în parcarea din fața hotelului. Deci, nu-ți lua cameră la etajul 15, dacă ești fumător. Tot la capitolul interdicții, intră și câinii, pisicile sau alte animale de casă. Firește, cu excepția situației în care câinele este unul dresat pentru a ajuta o persoană cu handicap. Atunci se schimbă socoteala.

hotel_2Investiţie babană
Teoretic, noul hotel trebuia să se fi deschis încă din a doua jumătate a anului 2014, dar momentul s-a amânat pentru luna aprilie a anului viitor. Oficial, s-a anunțat că întârzierea este cauzată de standardele ridicate impuse de conceptul Hilton. Altfel spus, n-au găsit meșteri care să facă ce voiau ei. „Ei” sau „el”, întrucât clădirea în sine rămâne a proprietarului, Gheorghe Ionescu. Doar marca se schimbă. Investiția este suportată tot de român. La standardele Hilton, asta înseamnă între 3,6 și 6,5 milioane de dolari, necesari transformării hotelului Europa. Prin rebranduire, Ionescu speră să-și scoată investiția, pe seama brandului. Hilton vrea să scoată bani din franciză. În principiu, câștigă toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *