Doar pirotehniştii au voie să se joace cu petardele!

Comisarul şef Gheorghe Fotea

Dacă până nu demult orice ieşean, indiferent de vârstă, pocnea în perioada sărbătorilor măcar o petardă, începând cu acest an doar pirotehniştii au voie să folosească petarde! Singurele artificii care pot fi folosite în mod legal sunt steluţele care se pot pune în brad, artificiile pentru tort şi artificiile mini-Vulcan, restul fiind interzise:

“Singurele petarde care pot fi folosite de către cetăţeni sunt, cele din categoria I, pentru că se pot aprinde şi în interior. Celelalte artificii care produc zgomot şi se ridică de la sol, trebuie aprinse doar către pirotehnişti. Cei care folosesc astfel de pocnitori li se va întocmi dosar penal iar comercianţii sunt amendaţi, riscând o pedeapsă de la 3 luni până la 1 an”, ne spune comisarul şef Gheorghe Fotea.

Producerea de accidente grave este principalul motiv pentru care autorităţile au decis interzicerea acestor petarde, deşi în ţările vecine au liber la pocnit! Poate la noi, mai e nevoie de o revoluţie… culturală ca să putem utiliza din nou pocnitorile!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *