Dovedit științific! Femeile poartă doar o treime din hainele pe care și le iau în concediu!

Femeile poartă, în medie, doar o treime din hainele pe care le pun în bagajul pentru o vacanţă de două săptămâni, ele împachetând peste 150 de articole vestimentare şi folosind doar 57 în perioada menţionată, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie.bagaj_2

Astfel, femeile au nevoie, în medie, de doar 57 de articole vestimentare în valiză pentru o perioadă de concediu de două săptămâni. Însă reprezentantele sexului frumos împachetează, în medie, peste 150 de lucruri, de la fuste, topuri, lenjerie intimă şi costume de baie la încălţăminte cu tocuri înalte şi pijamale.

Potrivit sondajului realizat, peste două treimi din lucrurile împachetate în valiză rămân neatinse în timpul concediului, informează dailymail.co.uk.

79% dintre femeile care au participat la studiul cercetătorilor britanici au recunoscut că îşi iau în valiză lucruri de care nu au neapărată nevoie, pentru simplul argument „să fie în cazul în care”.

De exemplu, o femeie îşi ia în vacanţă 13 fuste, din care poartă doar patru, iar pantalonii scurţi sunt în număr de zece perechi în valiza doamnelor, fiind purtate doar patru dintre ele. Sandalele ocupă şi ele un rol important în concediu, femeile strecurându-şi în bagajul de vacanţă şase perechi, din care poartă doar trei, patru pălării, dar poartă doar una, şi îşi calculează că au nevoie de cinci rochii de seară, dar îmbracă maximum două.

De asemenea, în afară de hainele care sunt luate în vacanţă doar pentru a face faţă oricărui posibil scenariu, femeile care au participat la sondaj au recunoscut că îşi iau mai multe creme de protecţie solară şi măşti naturale pentru păr decât ar avea nevoie pentru cele două săptămâni de concediu.bagaj_1

Pe de altă parte, o treime dintre femeile care au răspuns întrebărilor sondajului au precizat că de multe ori au fost taxate în plus la aeroport pentru pentru „excesul” de bagaje.

Dintre acestea, jumătate au recunoscut că îşi mint partenerii privind greutatea bagajului înainte de a pleca spre aeroport, din teama de a nu fi puse să renunţe la lucrurile considerate inutile.

Un alt aspect rezultat din sondaj este acela că femeile se întorc cu mai multe bagaje din concediu, având în vedere că există o listă cu articole care trebuie cumpărate de la destinaţia aleasă, fie suveniruri, fie îmbrăcăminte specifică zonei respective şi chiar lucruri inutile, dar care le fascinează pe doamne, precum articole pentru bucătărie şi baie.

Citește mai mult în Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *