Afacerile șefului PDL Iași duduie! Mai rău ca pe vremea lui Boc…

Compania de renume a unui cunoscut om de afaceri şi politician local a intrat în moarte clinică. După mai bine de un an de insolvenţă, perioadă în care nu a reuşit să-şi achite datoriile, firma șefului interimar al PDL Iași, Gabriel Surdu, a intrat în procedura falimentului. Gabriel_Surdu_2Insolvenţa acesteia a fost solicitată de unul dintre principalii păgubiţi, SudLeasing Gmbh., de la care Terramold Construct SRL cumpărase o pompă şi o staţie de prelucrare a betoanelor evaluate la nu mai puţin de 585.800 de euro.

De altfel, aceasta este doar o mică parte din datoriile pe care ar trebui să le achite firma ieşeanului. Tabelul creanţelor Terramold este, de fapt, o listă lungă, iar totalul ajunge la uimitoarea sumă de 9,1 milioane de lei. Mai mult, pe tabelul creditorilor sunt înscrise nume sonore din mediul de business naţional, precum RSL Leasing IFN (fosta Romstal Leasing), dar şi Build Corp Prefabricate SRL.

Greu cu construcțiile în vremuri de criză…

Compania lui Surdu a intrat pe data de 4 iunie în procedura de faliment după ce această decizie a suferit numeroase amânări. Terramold_logoMotivul decisiv al acestui lucru a fost nedepunerea unui plan de reorganizare a societăţii, fapt care ar fi putut-o salva şi care ar fi oferit creditorilor posibilitatea de a-şi primi sumele restante.

Ultimii doi ani au fost, totuşi, destul de dificili pentru compania ieşeană, cum au fost, de altfel, pentru întregul sector al construcţiilor. Datele raportate de aceasta către Ministerul Finanţelor arată o scădere a capitalurilor firmei de la 14,4 milioane de lei în 2011 la 13,5 milioane anul trecut. De altfel, au crescut în ultimii ani şi pierderile suferite de companie. Ultimele raportări arată un stoc negativ de 1,6 milioane de lei.

Gabi Mutu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *