Dumitru Bucur a rămas doar cu diafragma de reglaj!

Dumitru Bucur a rămas doar cu diafragma de reglaj!De câţiva ani buni, un personaj sinistru, în genul piticului din „Twin Peaks”, bântuie prin urbe, îndemnându-i pe ieşeni la răzmeriţe spontane, proteste cu strigături sau boicoturi haotice. Omul nostru, pre numele său Dumitru Bucur, susţine că este reprezentantul Grupului Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari, în numele căruia promovează absurdul pe care-l duce la nivel de artă. Faptul că majoritatea preşedinţilor de asociaţii nu-l cunosc, n-au auzit de el şi nici măcar nu-şi închipuie că ar putea exista, nu-l împiedică pe individ să-i înjure, cică în numele ieşenilor, pe ăştia de dau căldură în oraş.

Rând pe rând, cei care s-au perindat pe la şefia defunctei centrale de termoficare au fost bălăcăriţi şi spurcaţi de odiosul Bucur, care a ţinut morţiş să-i prezinte în ochii cetăţenilor drept nişte lepre, bandiţi sau jecmănitori. Culmea este că acest Zorro închipuit este abonatul studiourilor locale, fiind chemat de fiecare dată când moderatorii duc lipsă de invitaţi. Evident, rezultă emisiuni penibile, fără substanţă, de-a dreptul groteşti, asta întrucât Bucur se crede un Mesia al termoficării deşi în realitate habar nu are nici măcar cum arată un cazan cu apă fierbinte. Este de notorietate faptul că, la fiecare apariţie publică, Bucur scoate pe gură celebra frază „nu se respectă diagrama de reglaj” cu care spera să-i dea pe spate pe toţi privitorii. Efectul a fost invers, domnia sa căpătând renumele de „violator al limbii române”.

A primit „ignore” la alegeri

Cum orice acţiune are în spate şi o motivaţie, războiul asumat de Dumitru Bucur este determinat de dorinţa acestuia de a parveni cu orice chip. Dacă, în Bucureşti, Radu Opaina, a ajuns director la RADET, ce-i drept, pentru câteva luni, aşa şi nea Bucur spera că va prinde un post în administraţia locală. Într-o vreme, domnia sa se şi vedea şeful direcţiei energetice din cadrul Primăriei Iaşi, lăsând să se înţeleagă că s-ar mulţumi şi cu şefia Termo Service. Omul a făcut răni la picioare după mii de drumuri la un alt abject de Bahlui, un fost prefect cu veleităţi de stripper, după care şi-a dat seama că nu poate creşte mai mult decât 1,60! Aşa că s-a reorientat rapid, apărând pe listele candidaţilor la Consiliu Local din partea unei formaţiuni mai negre decât huila de pe dosul palmelor luceafărului care o conduce. Evident, nu l-au votat nici măcat cei doi preşedinţi de bloc care, zice-se, ar forma GAPL, aşa că sinistrul personajul a revenit în cuşca de la mezaninul blocului din Piaţa Unirii, de unde latră iar în speranţa că-l va mai băga cineva în seamă. N-o fac nici măcar hingherii…

Sorin Bălăngănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *