Dumitru Oprea caută talente exotice care să condimenteze repertoriul liberal ieşean

Zicala „n-aduce anul ce-aduce ceasul” se poate aplica şi în cazul senatorului PNL de Iaşi, Dumitru Oprea. Acesta a participat cu ceva vreme în urmă la o reuniune interparlamentară în Vietnam. Într-una dintre pauzele conferinţei, Oprea s-a relaxat în parcul din zonă alături de câţiva tineri folclorişti băştinaşi. Mare surpriză a avut senatorul ieşean când a primit un email de la o televiziune organizatoare a show-ului „Vietnamezii au talent!”. Iată dialogul dintre Oprea şi Sai Gon Tv:

– Distinse domnule Dumitru Oprea, în urma vizionării unei casete de pe camera de supraveghere a parcării Centrului de Conferinţe din Hanoi, am rămas surprinşi să constatăm din partea dumneavoastră un real talent artistic. Ne-a plăcut în special numărul în care bateţi cu profesionalism apa-n piuă, folosind cu succes tehnica contrapunctului inspirat din opera lui Gică Contra, interpret vocal foarte popular la dumneavoastră în ţară. Cu bucurie vă anunţăm că întruniţi toate calităţile de a participa la showul nostru, Vietnamezii au talent, ca invitat special, înzestrat cu un deosebit har artistic. Cu respect, Hop Shi Yo, producător Sai Gon TV.

– Dragă domnule Hop Shi Yo, sunt măgulit de aprecierile dumneavoastră. Într-adevăr, profitând de o binemeritată pauză de relaxare, m-am alăturat unui grup de tineri aparent fără ocupaţie. Cu binecunoscutul meu talent pedagogic, dublat de un instinct politic uriaş, am reuşit să încropesc cu ei o orchestră de zgomote, lucru pentru care sunt foarte cunoscut la Iaşi. Să ştiţi că e foarte dificil să orchestrezi o trupă de agitatori care să cânte pe diverse voci sau la anumite instrumente specifice româneşti. De pildă, i-am învăţat pe tinerii vietnamezi să cânte în strună şefului când vor o mărire de salariu, să fie trombonişti când se manifestă în colectiv, să pună batista pe ţambal atunci când se simt cu musca pe căciulă şi multe alte tradiţii muzicale din Carpaţi. În concluzie, am rămas încântat că tineretul vietnamez a deprins repede tehnicile mele profesorale şi abia aştept să mă produc şi pe scena televiziunii dumneavoastră. Cu deosebită consideraţie, senator Dumitru Oprea.

– Domnule Dumitru Oprea, am discutat mai atent cazul dumneavoastră în consiliul director şi decizia finală a fost clară: fără lăutari pe platoul nostru de televiziune! Prin urmare, vă rugăm să vă manifestaţi competenţele artistice într-o ţară mai familiarizată cu sonorităţile specifice unei organizări sociale de tip tribal. Botswana ar putea fi o opţiune. Cu respect, Hop Shi Yo.

1 comentariu

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *