După ce s-a odihnit la Mediu, Cozmanciuc ar putea reveni plin de energie în Guvern

E oficial! Liberalii au făcut deja comandă pentru un transport masiv de blana ursului din pădure, stabilind deja cine vor fi membrii de vază care se vor îmbrăca în haine guvernamentale în decembrie 2016. Printre fericiţii nominalizaţi pentru o funcţie în executivul fantomă se află şi Mugur Cozmanciuc, căruia i-ar reveni scaunul de ministru al Energiei. Entuziasmat de această optimistă proiecţie a carierei sale politice, liderul ieşean al liberalilor nemţeni deja şi-a notat primele măsuri pe care le va lua ca ministru.

  • Abia am închis telefonul prin care distinsa doamnă preşedinte m-a anunţat că voi fi ministru al Energiei şi deja simt cum mă trec curenţi prin tot corpul. Zău, la cât sunt de electrizat, aş putea alimenta cu energie toată instalaţia de nocturnă a Arenei Naţionale şi ar mai rămâne câte ceva şi pentru candelabrele din sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor.
  • Adevărul e că ar trebui să mă pun şi eu cu burta pe treabă, să nu mă fac de ruşine în faţa colegilor care, iată, şi-au exprimat deplina încredere în calităţile mele ministeriale. Ok, am fost secretar de stat la mediu (e drept, am prestat la minim), dar acum va trebui să lucrez la voltaj maxim! Diseară îl chem pe vecinul de palier să mă înveţe cum să leg trei becuri în serie şi în paralel şi cum să schimb o siguranţă. N-aş vrea să produc naibii vreun scurtcircuit în minunata serie de miniştri pe care PNL se chinuie s-o monteze de trei ani în casele românilor. Asta e, degeaba îl ai pe Iohannis pe post de ştecker, dacă, tu, ca partid, nu ai priză la alegători.
  • Azi noapte am avut un vis păcătos. Se făcea că erau Paştile, iar eu ieşeam din biserică îmbrăcat în haine de popă şi cu mapa de ministru sub braţ, îndemnându-i pe enoriaşi: „Veniţi de luaţi lumină!”. Sper să nu-mi sară aşa de repede vreo siguranţă din tabloul electric al neuronilor. Ia s-o iau mai moale, cu tensiunea de înaltă frecvenţă nu e de glumă, te prăjeşte mai ceva ca un toaster dat peste cap.
  • Trebuie să recunosc că sunt uşor complexat de misiunea pe care va trebui să o îndeplinesc la onoratul minister. Asta pentru că am auzit că ar fi tot felul de băieţi deştepţi pe la energie şi tare n-aş vrea să am de-a face cu ei. Mi-e că mă vor lua la împins vagoane şi, până mi se aprinde mie beculeţul, vine cineva de la DNA şi ne trage heblul la toţi.
  • Ieri m-am întâlnit cu domnul Blaga. Era foarte binedispus. Mi-a strigat de la tejghea: „Vezi, m-am curentat special pentru tine! Apropo, ştii ce bun conductor de electricitate este whiskyul?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *