După pepeni, liberalii vor dezbatere și despre fotbal! Decît vorbe, mai bine fapte!

Încă una din ciclul „Nici o zi fără ceva despre PNL”. Pînă să v-o spunem, să notăm , în treacăt, că nu avem nimic cu ei, unii sînt chiar băieți simpatici(e adevărat, nu prea mulți!), dar, dacă au talentul de a produce zilnic ceva care se pretează la caterincă, nu avem ce face. Și acum , să trecem la treabă.

Consilierul  Etienne Ignat postează pe facebook, între două poze din concediu, o invitație pentru noi ieșenii. Citind ce cuprinde aflăm că liberalii nu se pricep numai la infrastructură, iluminat public, mediu, pepeni, oi și capre, ci și la fotbal. Dezbaterea publică la care sîntem invitați de liberali se cheamă  „Fotbalul ieșean încotro?”.

Sinceri să fim , habar n-avem încotro se îndreaptă fotbalul ieșean și nici nu îndrăznim să ne dăm cu presupusul. Ce știm e că Iașul este singurul oraș mare din România care nu a produs nici o performanță în fotbal, vreun campionat, cupă sau venire în primii trei, ceva. Iar motivele au fost întotdeauna două, lipsă de interes din partea autorităților(în special înainte de 89) și lipsă de bani.

Anunțînd dezbaterea, liberalii ne spun clar că pe ei îi interesează. Frumos din partea lor. Acum mai urmează să dea și banii. Nu au? Atunci să aducă pe cineva care are. Că altfel putem face cîte dezbateri vrem că tot în mediocritate ne vom zbate.

Sigur , lipsa de bani pentru achiziția de jucători de mare valoare ar putea fi suplinită de talente locale descoperite  peste noapte. Oare cum ar fi ca CSMS să aibă în primul 11 numai liberali? Ca orice român care se respectă , nu mă pot abține și aș da și cîteva sugestii. În poartă l-aș pune pe Ignat, e năltuț, subțire, cu o privire permanent atentă. Cuplul de fundași centrali, Vatră-Bulgaru, înalți, masivi, nici dracul nu ar trece de ei. Vîrf împins, indubitabil, Bodea. Are deja experiență la băgat în ațe ce au muncit ceilalți. Pentru completare, sîntem,încă, în dubii. Așteptăm propuneri!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *