Ei sunt cei 31 care ne-au părăsit!

Luni după-amiaza, lista persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 31. Un tânăr internat la Spitalul de Arși a murit. Era singura persoană rănită rămasă neidentificată.

Bilanţul negru al persoanelor moarte în incendiul de la clubul Colectiv s-ar putea dubla curând.

Zeci de mii de oameni – rude, prieteni şi chiar şi necunoscuţi – se roagă zilele acestea pentru tinerii răniţi în urma incendiului izbucnit vineri seara în clubul Colectiv.

Rănile sunt atât de grave, încât 29 dintre cei internaţi nu au putut fi identificaţi până aseară, spre disperarea rudelor acestora.

Din păcate, pentru unii dintre ei, eforturile supraomeneşti ale sutelor de cadre medicale implicate în această operaţiune de salvare au fost în zadar, iar bilanţul persoanelor care şi-au pierdut viaţa a ajuns ieri la 30.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât medicii au mărturisit ieri că numărul victimelor s-ar putea dubla, mai ales că aproximativ 90 dintre pacienţi sunt în stare foarte gravă.

Nicoleta Baldovin, 25 de ani, Teleorman. Originară din comuna Dobroteşti, Nicoleta absolvise Dreptul şi Facultatea de Istorie, iar în prezent lucra la Institutul Naţional al Patrimoniului şi era voluntar.

Monica Tănăsoiu, Ploieşti. Tânăra a fost cea de-a 27 victimă identificată ieri, la IML. Din cauza rănilor sale extrem de grave, mama Monicăi a putut să o identifice doar după cercei.

Liliana Gheorghe a fost cea de-a 29-a victimă.

Maria Ion, 38 de ani, Bucureşti. Era angajată ca femeie de serviciu în club, iar în noaptea tragediei trebuia să fie liberă. Maria era văduvă, iar în urma sa au rămas cinci copii. Povestea pe larg aici.

Maria Vulcu, 30 de ani, era fiica unui cunoscut medic stomatolog din Deva. Se mutase la Bucureşti pentru a devenit arhitect. Povestea ei aici.

Alexandra Matache, 26 ani, a 30-a victimă! Povestea pe larg aici.

Adrian Dorian Rugină, 38 de ani, Bucureşti. Martorii au povestit că toboşarul trupei Bucium a reuşit să iasă din flăcări, dar apoi s-a întors, ca să îi ajute pe alţii.

Ignat Constantin, 40 de ani, Bucureşti. În ciuda înfăţişării sale rebele, Costi era angajat al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport. În timpul liber, acesta era şi toboşar într-o trupă.

Radu Palada, Prahova, 35 de ani.

Ion Tripa, 42 ani, Oradea.

Valentina Florea, 29 de ani din Galaţi. Venise la spectacol împreună cu prietenul şi cu sora ei, dar s-a rătăcit de aceştia în isteria creată şi nu a mai reuşit să iasă. Tina, aşa cum o alintau apropiaţii, a fost găsită şi identificată la IML.

Claudiu Petre, Bucureşti. Cunoscut bucureştenilor mai ales datorită blogului său, Claudiu a fost dat dispărut aproape 24 de ore după incendiu. Din cauza rănilor extrem de severe, abia ieri, acesta a putut fi identificat la IML. Şi el s-a întors să-i salveze pe alţii.

Andrei Petre Bucă, 29 de ani, Brăila. Tânărul arhitect venise la concert alături de un alt prieten care a murit.

Andrei Ştefan Hamed, 15 ani, Bucureşti. Andrei era elev la Liceul Tudor Vianu. Când incendiul a izbucnit, băiatul şi-a sunat mama şi a alarmat-o. Au reuşit să se întâlnească în faţa clubului, însă, la scurt timp, copilul a murit în braţele acesteia. Nu a suferit arsuri, însă gazele inhalate i-au fost fatale.

Paul Alexandru Georgescu, Târgu Jiu. Pasionat de muzică şi chitarist, Paul era la concert alături de iubita sa, Raluca, şi de mai mulţi colegi de la Brigada de Voluntari. Raluca este acum rănită şi e internată.

Laurenţiu Vârlan, 31 de ani, Bucureşti. Pasionat de muzică, membru al unei trupe rock, Laurenţiu era cunoscut în lumea muzicii mai ales datorită magazinului său de instrumente muzicale.

Vlad Ţelea, 36 de ani, Bucureşti. Chitaristul trupei Goodbye to Gravity a fost una dintre primele victime ale incendiului devastator. Soţia sa, care era şi ea la concert, a scăpat din flăcări deoarece era foarte aproape de uşă şi a putut ieşi imediat.

Nelu Tilie, 47 de ani. Povestea lui aici.

Cătălina Ioniţă şi iubitul ei, Mihai Alexandru, au murit împreună în incendiul de la clubul Colectiv. Din spusele martorilor, chitaristul trupei Goodbye to Gravity era pe scenă în momentul în care flăcările au izbucnit, în timp ce iubita sa era în public. Fata a reuşit să iasă din clădire, însă când a văzut că nu îşi găseşte partenerul, a intrat din nou în club să îl caute. Nici unul dintre ei nu a mai ieşit în viaţă.

DE CE AU MURIT TINERII ÎN COLECTIV. Ucişi de prostia angajaţilor din club

Tinerii care au murit sau au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv sunt victimele unor erori de neiertat, care, din nefericire, nu au fost observate de autorităţi la ultima inspecţie. Probabil, mai potrivită decât starea de şoc ar fi acum, pentru noi toţi, starea de furie. De ce? Tragedia a fost declanşată de o combinaţie nefastă şi inadmisibilă de zgârcenie şi de prostie.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *