Elwira şi Mihai Petre: 10 la impresie artistică

De când Elwira (31 ani) şi Mihai (34 ani) sunt împreună în juriul concursului „Dansez pentru tine“, show-ul are mai multă sare şi piper. I-am invitat pe Elwira şi Mihai Petre la o şedinţă foto în care le-am propus să joace povestea artistului sedus de muza sa. Nu mi-l puteam imagina vreodată pe intransigentul jurat de la „Dansez pentru tine“ (Pro TV), în postura unui artist fotograf care a uitat orice regulă tehnică şi s-a lăsat copleşit de frumuseţea din faţa lui. Şi asta fără să facă vreun efort! Nu vreau să spun că Mihai Petre este un actor foarte bun, ci un bărbat îndrăgostit nebuneşte de soţia lui. Dacă nu aş fi ştiut că sunt împreună de 12 ani şi au un copil, aş fi crezut că acum s-au întâlnit pentru prima oară şi că asist la ceea ce se numeşte dragoste la prima vedere!

Pe 12 decembrie, fiica voastră, Catinca, împlineşte 1 an, iar voi sunteţi în continuare ca doi proaspăt îndrăgostiţi. Cum s-a schimbat viaţa voastră de când aveţi un copil?
Elwira: Nu ştiu când a trecut un an. Timpul cu ea parcă trece mai repede, nu mai ţin minte cum era fără ea. Ca-tinca ne-a făcut viaţa mai frumoasă. Suntem pur şi simplu fascinaţi de ea.
Mihai: Totul s-a schimbat în bine. Bu­curia pe care ţi-o dă zâmbetul copilului tău, împlinirea pe care o simţi atunci când petreci timp cu el nu pot fi descri­se în cuvinte.

Care e cel mai important lucru pe care l-aţi învăţat de când aţi devenit părinţi?
E: Să preţuiesc mai mult timpul petre­cut alături de cei dragi.
M: Că familia este cel mai important lucru pentru mine.

Cum vă împăcaţi de când împărţiţi acelaşi pupitru al juriului?
E: În relaţia noastră nu s-a schimbat ni­mic, lucrurile merg la fel ca şi înainte.
M: Este o plăcere să o am pe Elwira colegă. Sunt foarte atent la comentariile ei şi cred că reuşeşte să completeze juri­zarea într-o manieră potrivită din punc­tul de vedere feminin. Micile diferenţe de opinie au rolul de a completa juriza­rea în favoarea concurenţilor. Întot­deauna o femeie va simţi puţin diferit dansul în ceea ce priveşte detaliile. Este o perspectivă care duce la un rezultat  final corect, ceea ce ne dorim cu toţii.

Câteodată sunt diferenţe mari între notele pe care le daţi. E şi o mică regie în micile dispute dintre voi?
E: Este normal ca notele noastre să fie diferite. Avem aceleaşi principii când vine vorba de tehnica şi calitatea dan­sului, dar avem păreri diferite legate de interpretare. Regiile ies din discuţie pentru că niciodată nu ştim ce vom ve­dea pe scenă, iar comentariile noastre sunt legate de prestaţia concurenţilor.
M: Nu există niciun fel de regie. Avem respect pentru profesia noastră, dansul şi ca atare trebuie să fim cinstiţi, să spu­nem ceea ce credem, să ne susţinem punctele de vedere şi să le argumentăm.

Este şi o bătălie a sexelor în micile voastre dispute din timpul show-ului?
E: O picătură… cu siguranţă, da! (râde)
M: Cred că e mai degrabă vorba de fap­tul că suntem puşi să judecăm după criterii diferite. Eu tehnic, Elwira are de observat cât de bine sunt puşi în valoare concurenţii de către coregrafi. Pe lângă asta, cred că perspectiva unei femei este puţin diferită faţă de cea a unui bărbat în ceea ce priveşte detaliile. Nu şi când este vorba de fond, însă.

Credeţi în rolurile tradiţionale pe care trebuie să le aibă bărbatul şi femeia?
M: Cred în libertatea fiecărei persoane de a-şi alege rolul în viaţă sau ce să facă în relaţia pe care o are. Personal, admir în dans rolurile bine definite. Nu îmi plac perechile în care nu se vede dife­renţa între bărbat şi femeie.
E: Eu cred că femeile şi bărbaţii au pre­dispoziţii şi instincte diferite. În cuplul nostru eu mă ocup de casă, masă, co­pil… şi fac asta pentru că îmi place, nu pentru că aşa arată tiparul feminin. M-am implicat, de asemenea, şi în viaţa profesională, pentru că nu cred că aces­te lucruri se exclud. Cunosc multe cu­pluri în care rolurile sunt inversate, fe­meile aduc banii, iar bărbaţii au grijă de copii. Şi cu toate astea reuşesc să aibă o relaţie frumoasă şi de lungă durată.

Voi trăiţi momentul când acordaţi nota şi vă implicaţi total, încercând să fiţi cât mai corecţi. Aveţi discuţii con­tradictorii acasă, după show?
M: Acasă atenţia şi energia noastră merge către familie. Discutăm pentru că suntem pasionaţi, dar cu măsură.
E: Ne implicăm aşa de mult pentru că şi noi, la rândul nostru, am fost arbitraţi de alţii şi ştim cât de important este pentru oamenii ăştia să fie jurizaţi co­rect. Discuţiile între noi sunt scurte, pentru că încercăm să înţelegem părerea celuilalt şi s-o respectăm chiar dacă nu suntem de acord. Pe cât posibil, am învăţat să nu le aducem acasă.

Ce vă enervează şi ce vă place la acest show?
M: Îmi place foarte mult acest show, dar uneori aş vrea să am un minut în plus pentru argumentare. (zâmbeşte)
E: Îmi place că mă întâlnesc cu oameni care sunt în stare să facă cele mai mari sacrificii pentru a ajuta pe cineva.

petre petre_2

(sursa: text si foto: www.viva.ro. Continuarea interviului AICI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *