Epic: poliţişti, snopind în bătaia maxilarelor câteva coji de seminţe

Cadru magistral surprins de fotograful ieşean Dan Luca şi postat pe Facebook, în pixelii căruia regăsim o ipostată sugestivă din viaţa de poliţist român, mereu expusă pericolelor şi ameninţărilor interlope. De altfel, din imagine se vede clar ierarhia celor trei. Cel în civil, cu geacă de şmecher şi pantaloni aşijderea, are pâinea şi cuţitul, adică punga de seminţe plină de ispite, în timp ce ceilalţi doi, posesori de chipiu şi chiar fluier de speriat interlopii, îşi impart firimiturile specifice muncii de subaltern.

Discuţia dintre cei trei a fost interceptată de o vrăbiuţă care apoi a venit la redacţie şi a povestit tot:

Poliţist 1 (stânga): „Hai, Gicule, scoate mai repede materialul probator, că mă ultragiază stomacul şi vreau să-l amendez cu 500 de seminţe de răsărită”.
Poliţist 2 (centru): „Staţi, şefu’, că abia acu’ am început urmărirea penală prin buzunare. Hopa, am găsit şi o bancnotă de un leu pe care o dădusem în urmărire generală de anul trecut!”
Civil: “Bejane, fii atent, să nu fie naibii marcate cu flagrant, că ne facem după aia dinţii fosforescenţi şi ne râd băieţii de la circulaţie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *