Eugen Avram i-a vrăjit pe ieşeni

Muzica folk îşi are rădăcinile în muzica tradiţională americană, ajungând în România la jumătatea anilor ’60, unde a găsit mulţi simpatizanţi, mai ales printre tineri. Doru Stănculescu, Marcela Saftiuc, Mircea Vintila, Valeriu Sterian, Nicu Alifantis, Nicu Vladimir sunt doar câteva nume de seamă, care au lansat acest nou curent. Însă, odată cu trecerea timpului, folk-ul a început să piardă teren, deoarce tinerii s-au simţit mult mai atraşi de muzica electronică.

Cu toate acestea, Eugen Avram, un nume de seamă al folk-ului autohton, a reuşit să pătreze viu spiritul baladelor demult uitate. Artistul a concertat recent la Iaşi, în Clubul Presei, oferind un spectacol de senzaţie pentru împătimiții acestui gen muzical. Eugen Avram a mărturisit că debutul unui cântăreţ este plin de suişuri şi coborâşuri.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

“La început, orice cântăreţ de folk cântă melodiile altor artişti. Este imposibil ca un începător să îşi compună propiile melodii. Aşa am fost şi eu, de ce să mint. Dar, după ceva timp, am reuşit uşor, uşor să am melodiile mele. Majoritatea versurilor sunt din poezii celebre, adaptate la o linie melodică”,  s-a confesat Eugen Avram.

Melodia care l-a consacrat pe Eugen Avram este „Cântec pentru tine“, piesă fredonată de mulţi români, dar fără a se şti numele cantautorului. Temele abordate de către artist sunt imposibila iubire sau omul în comuniune cu dragostea.

Chiar dacă spectatorii au fost în număr redus, aceştia au ţinut să arate că-i cunosc melodiile pe care le fredonau cu foarte mare plăcere.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *