Fantoma colonelului Bălteanu îi dă frisoane lui Oprea

O întrebare care a lăsat auditoriul liberal mască au lansat liderii de la centru ai PNL Raluca Turcan şi Cristian Buşoi, debarcaţi la Iaşi pentru a face ordine în filiala din Podu Roş: cine anume mai conduce organizaţia?

Auzind acestea, liberalii ieşeni îşi dădeau şpiţuri pe sub masă, îndemnându-se unul pe altul să răspundă. Cam ca la şcoala primară: ăla eu, ăla eu, nimeni nu a putut da un răspuns concret, dar totodată niciunul nu şi-a asumat rolul de lider. Iar pentru ca nebuloasa să fie totală, Cristinel Buşoi, secretar şef la PNL-ul central, a tras-o şi mai şi. Cică în acte, preşedinte de drept ar fi în continuare colonelul Bălteanu, mare afacerist spiţar din Iaşi, care, de bine ce a condus filiala, a anesteziat-o de tot la momentul alegerilor. Acelaşi Buşoi a venit şi cu soluţia: la o adică, filiala poate fi condusă de oricine, inclusiv de Mitică Oprea, fostul şef de la Universitate, că tot e prim-vice la partid. Nu de alta, dar omu e uns cu toate alifiile şi, în plus, e învăţat cu eşecurile de pomină pe unde-a mai candidat.

Noi, unii, nu putem decât să ne mirăm de o asemenea degringoladă. Mai-mai că bârfitorii s-ar apuca să facă ei nişte nominalizări, dar se abţin, ca să nu nască şi mai mare scandal. Că, la o casă în care cântă găinile, e clar că nu poţi să te dai cocoş cu una, cu două…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *