Faptele de „vitejie” ale agenţilor locali

Ieșeni, mare atenție! Polițiștii locali sunt puși pe fapte mari. Sau, mă rog, au fost puși de alții să facă fapte mari. Unii zic că aceste fapte mari ce sunt și urmează a fi făcute de purtătorii de chipiu local sunt menite a schimba imaginea mult afectată în ultima perioadă a întregii instituții. Alții spun că proiectul ar fi unul pe termen scurt gândit de noua stăpânire a orașului, menit de altfel să schimbe radical imaginea instituției. În sensul dispariției definitive din retina și mintea ieșenilor. Cică se merge pe principiul ”răul se taie de la rădăcină”. În acest context, ale cărui cauze le-am prezentat mai sus, polițiștii locali s-au pus serios pe treabă, și, uneori, chiar fac exces de zel. Dar ca să nu vă enervați pe excesul lor de zel, o să vă prezentăm mai întâi una dintre misiunile lor prioritare, pe care, desigur, noi o considerăm un exces de zel pe banii noștri.

Gardă la gratare
Spre exemplu, dacă aveți drum întâmplător pe strada C.A. Rosetti, veți observa că mereu există cel puțin o mașină de la Poliția Comunitară. Uneori patrulează. Alteori, în zilele însorite, e trasă liniștit la umbră. Scopul este același mereu. Purtătorii de chipiu local au primit ordin clar să păzească toate grătarele din zonă. Că doar este o zonă de agrement. Paza este foarte strictă, iar, dacă dispare cumva vreun grătar, polițiștii locali pot să se retragă cu toții liniștiți la vatră. Cică ăsta ar fi ordinul stăpânirii. Am trecut și noi prin zonă. Am localizat grătarele. Le-am evaluat. Ne-am interesat cât e un salariu la Poliția Locală. Am calculat câte un echipaj, adică doi oameni, în trei schimburi. Am adugat și motorina consumată. Iar la un calcul sumar putem spune liniștit: ieșeni, dacă furați într-o noapte toate grătarele și ei nu mai au ce păzi, ieșim mult mai ieftin.

Exces de zel
În cazul lor mai putem vorbi și de exces de zel. Și nu unul oarecare. Ci unul grosolan. Polițiștii locali s-au pus pe dat amenzi bieților ieșeni care vând mașini sub pod la CUG, într-o parcare publică a Primăriei. La prima strigare au dat vreo câteva zeci de amenzi ca să-i fugărească pe bieții oameni. Să-i fugărească un pic mai încolo, într-un târg privat deținut de o distinsă doamnă care a lucrat pe la Primărie și care mai are oarece relații pe la administrația locală. Și, în heirupismul lor, agenții locali au dat amenzi de 2.000 de lei inclusiv celor care aveau la vânzare mașini de 2.500 de lei. Cam mari spunem noi. Așa că nu este exclus ca în perioada următoare să vedem în fața Poliției Locale parcate mai multe mașini de 2.500 de lei în schimbul amenzilor aplicate cu mult exces de zel în valoare de 2.000 de lei. Cum ar veni, au și un bacșiș de 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *