Fenechiu implicat în trafic cu copii?

Relu Fenechiu

Relu Fenechiu

Atacurile sub centură nu mai prididesc în Consiliul Judeţean. După lupta cu cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, Constantin Simirad sare acum la gâtul şefului liberalilor, Relu Fenechiu, cel care a reeditat public una din „calităţile” lui Simirad de dinainte de 1989 – cea de turnător la Securitate. Deranjat de apariţia aceloraşi peroraţii cu iz electoral, Simirad a scos din mânecă vreo doi aşi – aşa, de încălzire -, avertizându-l pe liberal că-i mai bine să stea cuminte pentru a nu-şi sufleca mânca ticsită de cărţi câştigătoare. Şi aşa, pokeristul de la şefia judeţului a început să joace o carte mai veche, de acum vreo unşpe ani, atunci când lui Fenechiu i s-a pus în poală un plocon de mai bine de un miliard de lei vechi, de către Angela Baciu Mata, directoarea de atunci a Direcţiei de Protecţia Copilului Iaşi, cu acordul tacit al liberalului Vladimir Tănăsoiu, cel care conducea judeţul în anul 1999.

Cum se face de e Relu traficant…

Astfel, Fenechiu primeşte în acel an, prin încredinţare directă, lucrările de reparaţii la Centrul de Plasament Budăi. Peste acuzaţiile că ar fi umflat devizele de lucrări, Fenechiu a mai fost acuzat şi de trafic cu copii.

O fundaţie din străinătate a făcut o donaţie către acest centru pentru lucrări de reparaţii, gest prin care a fost creditată cu mai multe puncte care i-au permis ulterior să aibă prioritate la adopţia de minori. A fost o afacere de sute de mii de euro, iar Fenechiu a fost parte integrantă din această afacere cu copii, a declarat Simirad.

Acesta îl mai acuză pe Fenechiu de faptul că în urma ultimei licitaţii pe care a câştigat-o în cursul anului trecut cu Consiliul Judeţean, prin intermediul firmei sale, Fene Grup SRL – surprinzător, tot pentru lucrări de reparaţii la un centru pentru copii cu deficienţe -, acesta a recurs la o metodă uzitată de şmecherii care căpuşează banul public, fiind vorba de încheierea unui act adiţional la contractul de lucrări, în valoare de peste 4 milioane de lei cu TVA,  prin care solicită încă un milion de lei pentru …”lucrări diverse şi neprevăzute”.

„El a câştigat acest contract tocmai pentru că şi-a luat angajamentul că nu va cere sume suplimentare, reuşind astfel să-i fure de sub nas această lucrare patronului de la Iasicon dar şi celui de la Modoconstruct. Pentru că nu i-am suplimentat contractul, nu i-am umflat buzunarele din banul public, acesta se răzbună prin declaraţii că aş fi colaborat cu Securitatea. Îi sugerez lui Fenechiu să se frece de un măgar, pentru că atunci ar fi în ton cu realitate. Nu are cu ce să se laude pentru că nu prea a obţinut nimic în campaniile electorale şi, în acest caz, metoda e de a te scărpina de cineva care are notorietate. Nici soţia sa nu îl va alege”, a spus cu subînţeles Simirad.

(Re)Amintiri cu Fene

Preşedintele Consiliului Judeţean l-a mai acuzat pe Relu Fenechiu că ar fi fost capul unei inginerii cu terenurile de la Aeroport, prin care acesta, împreună cu anumiţi consilieri judeţeni, politicieni şi oameni de faceri, ar fi urmat să beneficieze de circa 3 milioane de euro.

„Terenurile de la aeroport i-au făcut şi acestea cu ochiul lui Fenechiu. Când am vrut să cumpărăm aceste terenuri, la prima expertiză au ieşit peste 4 milioane de euro. Atunci am făcut cu un prieten o nouă expertiză iar valoarea rezultată a fost cu mai puţin de 2,2 milioane de euro faţă de prima evaluare. În cadrul celei de- treia expertize s-a ajuns la un preţ de cumpărare a terenurilor de doar 821 mii euro. Deoarece i-am dejucat planurile prin care în buzunarele lui Fenechiu şi ale oamenilor săi ar fi intrat 3 milioane de euro, acum acesta mă atacă. Acest bişniţar ar trebui să se astâmpere pentru că atunci o să încep să vorbesc şi o să-şi plângă în pumni”, i-a transmis deputatului liberal cu fermitate Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *