Fiţi fani CSMUA3D5 Poli Iaşi!

CSMU Politehnica IasiŞtim că sună a formulă chimică ce vedeţi în titlu, dar staţi liniştiţi, lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par! Asta sună a „Twin Peaks“, pour le connesseurs!
CSMUA3D5 Poli Iaşi este sau, mai bine spus, ar putea fi denumirea exactă a echipei de fotbal nou-create în laboratoarele din Breaza şi Dealul Copoului.
Clubul Sportiv Municipal Universitar Astra 2 Dinamo 5 Politehnica Iaşi, cam aşa ar fi denumirea întreagă a echipei antrenate acum de Adrian Falub şi conduse din umbră de,… aţi ghicit, Gheorghe Nichita.
Acum că am elucidat un mister, veţi întreba ce legătură are Astra şi Dinamo cu Iaşul sau de unde am scos acei indici?
Ei bine, „se ezistă o explicaţie“, cum spunea un personaj de comedie a ultimilor ani, sau mai multe în cazul nostru.

Astra 3?

Da. Astra 3 deoarece echipa patronată de Ioan Niculae are deja un „satelit“, care evoluează în Seria I a Ligii a II-a.
Am elucidat misterul lui „3“.
„Dar de ce treabă avem noi cu echipa prahoveană?“, veţi spune.
Pentru că în această iarnă, în dealul Copoului au ajuns numai puţin de patru jucători de la formaţia prahoveană, Florin Pătraşcu, Raymond Lukacs, Claudiu Tudor şi Marian Florea. În plus pentru că relaţiile dintre primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, şi boss-ul echipei prahovene, sunt mai mult decât strânse. Ca exemplu vă aducem aminte despre acei 40.000 de euro strecuraţi în buzunarul primarului de către Ioan Niculae în contul transferului jucătorului Salif Nogo.

Câini de mâna a cincea
„Da’ Dinamo 5 de ce?“, veţi continua plini de mirare.
Simplu de răspuns şi în acest caz.
Pentru că Dinamo, ca orice echipă din primele ligi are un „satelit“, Dinamo II. Pentru că Universitatea Cluj este alintată de suporteri Dinamo 3, având un patron venit din curtea „câinilor roşii“ şi o adevărată legiune de „spartani“ trimişi din „Groapă“. Pentru că Astra Ploieşti este o copie în oglindă în ultimii ani a celor expuse mai sus despre Cluj, potrivindu-i-se fără probleme titulatura de Dinamo 4 şi pentru că Iaşul a avut mai mereu legături mai mult decât strânse cu gruparea din Ştefan cel Mare, deci… Dinamo 5.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *