Folclor urban: Cine-a pus crateru’-n drum, ăla n-a mai fost om bun!

Precauţi de felul lor, ieşenii evită în general să sape groapa altuia. Nu o mai fac nici măcar cei de la ApaVital, a căror sarcină, printre altele, este să sape gropile Primăriei pentru a-i feri pe ieşeni de accidentări şi de probleme cu apa rece sau canalizarea.

Dacă în numerele trecute pomeneam de întârzierile mari cu care muncitorii din Copou intervin la surpările din oraş – din ce în ce mai frecvente – mai nou, aceştia dau ignore solicitărilor cetăţenilor pe motiv că acţiunea, dincolo de faptul că este riscantă, nu trebuie realizată pe banii ApaVital, ci pe cei ai municipalităţii. Un astfel de exemplu este cel depistat pe Aleea Gr. Ghica Voda nr. 48. Prin luna noiembrie 2012, trotuarul din faţa căii de acces a unui cinstit contribuabil s-a surpat, trecătorii având astfel imensa şansă de a admira un crater natural adânc de doi metri!

Întrucât surparea a avut loc datorită corodării conductei de canalizare stradală, rolul de a rezolva situaţia le-a revenit celor de la ApaVital, care, lăudat fie Cel de Sus, s-au achitat relativ repede de această sarcină. Problema e că, între timp, s-a produs o nouă surpare a aceluiaşi trotuar pe care, de această dată, nimeni nu se mai oboseşte să o observe. Pe de o parte, cei de la ApaVital, pe considerentul enunţat la început, nu mai doresc să sape gropile Primăriei, iar pe de altă parte, muncitorii societăţii care au pavelat trotuarele pe această stradă susţin că nu este de competenţa lor remedierea unei gropi apărute din senin. Departe de a fi nouă, disputa dintre tabere a ajuns să-i irite pe ieşeni, care riscă să cadă lejer în groapa pe care nimeni nu a săpat-o pentru ei, dar mai ales pe care nimeni nu doreşte să o acopere…

Ghiţă a lui Hârtop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *