Luminiţa Sălceanu, sfătuită să le arate angajaţilor cum stă treaba cu lucrul manual!

De când cu tăierea teilor de pe Ştefan cel Mare, opinia publică a devenit extrem de vigilentă atunci când vine vorba copaci, arbuşti, tufe sau boscheţi, în general de vegetaţia există pe domeniul public.

Aşa se face că orice acţiune de toaletare a arborilor a ajuns să fie monitorizată de trecători, care, mai noi, sunt atenţi şi la modul cum de lucru al angajaţilor de la spaţii verzi. Mai nou, ieşenii constată că Luminiţa Sălceanu, sfătuită să le arate angajaţilor cum stă treaba cu lucrul manual!flăcăii luaţi de la coasă şi aduşi la oraş nu se descurcă cu… motocoasa! „Vreau să aduc în atenţie modul de lucru a celor de la spaţii verzi. Mai exact a celor care folosesc motocositoarele. Arborii plantaţi pe marginea străzilor sunt afectaţi la baza tulpinii de aceste motocositoare, fiind una din cauzele uscării acestora (scoarta copacului este îndepătată cu aceste unelte mecanice, provocând rănirea şi uscarea puieţilor)”, spune unul dintre locuitorii urbei. De bun simţ, observaţia este însoţită şi de o recomandare. „Lucrătorii care folosesc aceste motocositoare să fie instruiţi şi să nu le folosească la o distanţă mai mică de 30-40 cm de arbori. Acea porţiune să fie săpată, îngrijită manual. Procentajul de prindere a acestor puieţi va fi mult mai mare şi cheltuielile municipalităţii cu plantarea vor scădea”, mai scrie acesta.

Nu ştim dacă d-na Luminiţa Sălceanu, directorul fostei DSPM, va ţine cont de acest sfat şi va etala mai multă preocupare în selecţia angajaţilor. Cert este faptul că, într-adevăr, anumite activităţi ale societăţii trebuie realizate cu personal calificat şi nu cu oameni duşi să taie iarba doar pe motiv că ştiu să dea cu coasa.

Manuela Boschet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *