Fuego, cu sufletul ţăndări după ce-a filmat piesa «Împodobeşte, mamă, bradul»! «Când începea melodia, doamna Viorica izbucnea într-un un plâns sfâșietor» | VIDEO

“Împodobeşte, mamă, bradul”, una dintre cele mai ascultate piese în decembrie, dar şi una dintre cele mai luate peste picior, ascunde o poveste teribil de tristă. N-o să mai guşti bancurile şi glumiţele care circulă pe net pe seama ei, după ce vei citi ce ne-a po-vestit Fuego!

Sufletele sensibile varsă cel puţin o lacrimă când aud melodia, iar videoclipul piesei în care Fuego apare alături de Gheorghe Turda şi de Irina Loghin – pe care artistul o numeşte “mama mea adoptivă” şi “mentorul sufletului meu” – înmoaie şi mai tare inima. De peste 10 ani, “Împodobeşte, mamă, bradul” este una dintre cele mai populare melodii de Crăciun. Însă tocmai această popularitate i-a adus şi un alt superlativ, unul nedorit: este ciuca glumelor pe internet.

Femeia îşi pierduse doi din cei trei băieţi

Deschizând discuţia despre această piesă, am aflat de la Fuego că “Împodobeşte, mamă, bradul” ascunde o poveste tulburătoare. Povestea unei mame care n-a avut şansa să împodobească pomul de Crăciun alături de toţi fiii ei. Nu, nu asta l-a inspirat să o compună, dar, ironia sorţii, femeia cu pricina, greu încercată de viaţă, a fost cea în casa căreia artistul a înregistrat videoclipul melodiei!

“Piesa aceasta, care este de ani buni comentată şi citată, are o poveste emoţionantă. Este un cântec simplu, scris cu gândul la părinţii mei. Am filmat videoclipul prin 2002, alături de Irina Loghin şi de Gheorghe Turda, într-o casă superbă. Proprietarii au murit, din păcate, între timp, dar povestea lor a rămas. Am cunoscut-o pe doamnă şi când i-am văzut casa, am zis că-i musai să facem un clip acolo. Ea avusese trei copii. Unul încă locuia acolo, cu părinţii lui, dar unul murise, iar al treilea, plecat de acasă, nu-i mai căutase de ani buni. A acceptat propunerea tocmai în ideea că poate fiul ei plecat şi înstrăinat va vedea clipul şi va reveni acasă, sensibilizat de mesajul piesei”, şi-a început Fuego istorisirea.

«A murit cu regretul că fiul său n-a căutat-o»

După ce-au bătut palma, echipa şi-a instalat aparatura în casa cu pricina şi a-nceput filmările. Moment în care biata femeie a clacat! Copleşită de durerea pierderii celor doi copii, durere accentuată de melodia lui Fuego şi de versurile emoţionante, doamna Viorica, aşa cum îi spune cântăreţul, a plâns de-a sărit cămaşa pe ea.

“În momentul în care începea melodia, izbucnea într-un plâns sfâşietor, dar n-o auzea nimeni, pentru că volumul muzicii era dat aproape la maximum. Când opream filmările, doamna Viorica îşi ştergea lacrimile şi zâmbea, să nu observ eu”, îşi aminteşte Fuego, de parcă totul s-ar fi petrecut ieri.

Din păcate, ce şi-a dorit doamna Viorica nu s-a întâmplat. Nu ştim dacă fiul ei rătăcitor a văzut sau nu videoclipul, cert e că nu s-a întors acasă şi nici n-a dat vreun semn de viaţă.

“Doamna respectivă a murit cu regretul că povestea din cântec nu s-a îndeplinit şi în viaţa reală. Fiul său n-a căutat- o!”, deplânge Fuego soarta femeii, completând, special pentru cei cârcotaşi şi puşi pe ironii: “Până la urmă, cântecul acesta, ţinta multor glume, spune o poveste despre un copil şi părinţii săi, cei care l-au crescut şi educat şi au făcut din el un om mare!”.

Sursa: libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *