Funcţionarii din administraţia judeţeană sunt buni de plată

Nichita si SimiradDupă un control de rutină, Camera de Conturi Iaşi a hotărât că în contractele de muncă ale funcţionarilor din Consiliul Judeşean Iaşi sunt câteva ilegalităţi. Verdictul: angajaţii sunt obligaţi să plătească toate sporurile primite timp de 3 ani. Adică, 500 de milioane lei vechi de căciulă!

Angajaţii CJ trebuie să returneze, în 30 de zile, sporurile de dispozitiv, cele de ţinută şi hrană, bonusurile de Paşte şi Crăciun cheltuite cu spor în ultimii trei ani. În interes personal, bineînţeles.

Situaţii similare s-au întâlnit şi în judeţele învecinate: Botoşani, Suceava, Neamţ, Vaslui. Cu toate că s-au făcut controale la toate consiliile judeţene şi primăriile fiecărui oraş, doar instituţiile cu conducere PSD-istă au scăpat nesancţionate, iar cele PD-L-iste au fost decapitate, au constatat cu stupoare aleşii coaliţiei de guvernământ.

“Este o interpretare abuzivă a Camerei de Conturi. La Primărie această hotărâre nu s-a pus în aplicare. Este o decizie mai mult politică decât corectă”, spune Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În replică, Primarul Gheorghe Nichita afirmă că decizia aparţine în exclusivitate Curţii de Conturi: “Nu este niciun fel de comandă, Curtea de Conturi o să vadă dacă a greşit sau nu. PD-L este la putere, ce treabă să aibă PSD aici? Simirad poate să spună orice, suntem instituţii diferite, la Primărie totul e în regulă, nu avem probleme”.

La CJ Iaşi sunt 180 de angajaţi. Un muncitor de întreţinere e obligat să returneze aproape 47.000 lei, iar un şef de serviciu 57.000 pentru 3 ani.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *