Gabriela Boca şi Andreea Paul, două blonde guvernamentale aflate într-o criză de autoritate financiară

Un post gras de consilier la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a declanşat o veritabilă păruială între două economiste blonde, Gabriela Boca şi Andreea Paul. Prima, fostă candidată la Primăria Iaşului în 2008, a primit girul Parlamentului pentru a lucra la ASF contra unui salariu de 6.700 de euro lunar, iar acest lucru a scos-o din pepeni pe Andreea Paul, cândva consilieră a lui Boc, care-i contestă acum poziţia la Curtea Constituţională. Cele două femei de succes s-au întâlnit întâmplător la coafor, înainte de o nouă rundă de contre.

Andreea Paul: Oho, dar pe cine avem noi aici? Chiar pe doamna Boca, geniul finanţelor româneşti. Doamna coafeză, vă rog să aveţi grijă de scalpul dumneaei, îl vreau frăgezit cu un şampon de calitate.
Gabriela Boca: Doamna Paul, nu înţeleg ce aveţi cu mine. E adevărat, habar n-am cu ce se mănâncă pieţele financiare, dar sunt dispusă să mă calific la locul de muncă.

Da, sigur că da, iar pentru asta veţi primi o bursă de studii de 6.700 de euro! Şi cum o sa faceţi cursurile? La seral, în restaurantele de lux ale Bucureştiului? Vei calcula bacşişurile în funcţie de cotaţiile Bursei?
Vai, mă jigniţi! Să ştiţi că, totuşi, sunt expertă în bănci. De pildă, când am candidat la Primăria Iaşi, în 2008, am reuşit un 0,9%. Unde mai găsiţi procent de dobândă mai atractiv decât ăsta?

Dar despre coeficientul de inteligenţă nu spui nimic? Tu ştii cât îl am eu? 154, dragă doamnă!
Nu vă cred. Eu zic că 154 e înălţimea lui Boc, pe care l-aţi consiliat atât de bine, încât a făcut varză economia românească.

Ah, doamna coafeză, vă rog să folosiţi o doză triplă de fixativ, poate îi rămân ideile şi mai fixe decât sunt acum. Ia, spune-mi, dragă Gabriela, ce măsuri vei lua din prima ta zi de lucru la Autoritatea Financiară?
În primul rând, pentru că vorbim de supraveghere a pieţelor de capital, voi monta un sistem de camere de luat vederi în toate pieţele capitalei, de la Piaţa Matache până în Piaţa Progresul. Evident, voi monta un sistem de monitorizare şi în Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii, pentru a veghea asupra transferurilor de valută efectuate de brokeri neautorizaţi, respectiv şmenari.

Aoleu, păi asta înseamnă să împânziţi tot Bucureştiul cu camere de filmat, să faceţi talpă prin toată Capitala.
Nu e nici o problemă. Am pasul rapid, sunt rezistentă. Păi, cum credeţi că am făcut itinerariul Partidul Naţional Liberal, Partidul Noua Generaţie, Partidul Conservator? Ţineţi minte: piciorul subţire, cu traseism se ţine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *