Gata cu bursele pentru sportivii ieșeni!

„Orice minune ține puțin!“

De acest lucru s-au convins și sportivii ieșeni care primeau burse de performanță din partea Consiliul Judeţean Iaşi. După doar două luni, în care performerii Iaşului au fost susținuți financiar de instituţia păstorită de Constantin Simirad, finanțarea fost tăiată de tot.

Scuza pentru tăierea acestor fonduri a fost dată de consilierul Vasile Câtea, de altfel unul dintre inițiatorii acestor finanțări:

„S-a găsit o formulare neadecvată şi va trebui refăcută. Deocamdată, sprijinul financiar a fost suspendat, dar cred că până la sfârşitul acestei luni va fi deblocat, iar sportivii îşi vor primi atunci banii pentru luna iulie”.

Potrivit proiectului de susţinere a sportivilor ieşeni, nouă dintre aceștia trebuaiu să primească burse lunare a câte 1.500 de lei.

Sportivii care beneficiau de bursele olimpice erau: Traian Lupu, Dragoş Marin şi Alexandru Marin – box, Mihaela Petrila – canotaj, Alin Moldoveanu, Vlad Săcăleanu -tir sportiv, Vlăduţ Simionescu – judo, Ciprian Gălăţeanu – scrimă şi Daniel Ciornei – tir cu arcul.

Pe lângă cei nouă, alţi 20 de sportivi beneficiau de burse în valoare de 600 lei pe lună.

Iniţiatorii proiectului mai propuseseră la început alocarea sumei de 70.000 de lei pentru deplasarea sportivilor ieşeni la competiţiile importante, campionate mondiale sau europene, pentru care federaţiile nu au buget.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *