Gata! Iașul nu mai are probleme!

Da, aţi citit bine. Nu e vreo glumă răsuflată, nici o goangă inventată de presă. De o bună bucată de vreme primarul Nichita a scăpat de toate grijile care-l bântuie pe la Palatul cel Roznovan, căci a găsit răspuns la toate problemele urbei. Iar asta nu se datorează nici vreunei revoluţii administrative, nici stilului de muncă japonez impus de viceprimarele Chirica. E vorba doar de posibilitatea de a-și angaja niște consilieri pricepuţi, de familie bună, care, culmea, mai muncesc şi pe gratis pentru bunăstarea ieşenilor. Nimeni altul decât Cosmos Năstase, supranumit în mediul rromanes-poliţienesco-interlop şi „prinţul ţiganilor”, vrea să fie consilierului lui Nichita.

Gata! Iașul nu mai are probleme!După lungi peregrinări prin lumea largă, în care a ridicat la rang de artă meserii nobile precum cerşitul, făcutul la buzunare ori traficul de prafuri ameţitoare, prinţul ţiganilor i-a trimis edilului-şef o misivă în care îl anunţă că se pune cu totul la dispoziţia dânsului, cu toată experienţa dobândită în lungii ani de bejenie. Mai mult, de pe băncile cele reci ale Tribunalului, acesta se oferă chiar să ofere consultanţă fără lovele pe problemele etniei, ca descendent direct al marii familii de regi, împăraţi şi pirande pe care comunitatea rromilor a dat-o, de la Cioabă încoace.

Noi, unii, nu ştim acuma cu exactitate ce anume l-ar putea învăţa Cosmos al nostru pe primarele Nichita. Din câte l-am cunoscut noi, acesta din urmă nici pe nas nu trage, dar nici după dansul din buric şi aruncatul cu bani pe la nunţi nu se dă în vânt. Un lucru este sigur însă.

Cu o asemenea achiziţie, primarele şi-ar asigura mandate nenumărate la Palatul Roznovanu, câştigând de partea sa şi ultimul segment – pe cât de numeros, pe atât de nehotărât – al rromilor din municipiu şi chiar din întreaga Moldovă. Unde mai pui că, pe lângă asta, ar putea beneficia de lobby-ul puternic pe care familiile regale ale coanei Europa îl vor face pe lângă marii investitori dispuşi să finanţeze proiectele Iaşului. (Alea Bahta Les)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *