Ghid practic, cu nume și prenume, pentru hoții din dulcele târg… Cei mai bogați ieșeni

La vremuri de criză cei de la Forbes vin cu o salvare pentru ieșenii  – și nu numai –  aflați în situații financiare dificile. Ediția de anul acesta a Topului Forbes 500 de milionari români este cartea de căpătâi a oricărui șuț care se respectă. Voluminosul tom se constituie într-un adevărat ghid de îmbogățire rapidă pentru cei care au șansa de a-i prinde la semafor sau la rând la supermarket pe cei 13 milionari ai Iașului din topul menționat.

Cea mai bună țintă, spun cei de la Forbes, este nimeni altul decât Iulian Dascălu. Iulian_DascaluPatronul lanțului de malluri care îi poartă numele în Iași, Suceava, Timișoara și Cluj, dar și a ansamblului urbanistic Palas, are o avere estimată de cei de la Forbes la 90 de milioane de euro. Ce-i drept, ultimul an l-a sărăcit pe Dascălu cu 10 milioane, dar părerea noastră este că un peste un eventual hoț de buzunare ar da norocul dacă ar găsi  portofelul cu mărunțiș al lui Dascălu. Probabil ar fi acolo mai mult decât câștigă un profesor de la Miroslava pe lună.

Buzunare cu aspirină

Locul al doilea în topul celor mai buni de jecmănit ieșeni  îi revine anul acesta lui Constantin Comănescu. Cu toate că în clasamentul național acesta se poziționează abia pe treapta a 152-a a podiumului, la Iași el este o țintă excelentă. Afacerile sale i-au adus o avere estimată la 27 de milioane de euro. Plus mărunțiș.

Dan_FitermanPe ieșeanul de pe locul al treilea din clasament dacă-l prind hoții pe stradă s-ar putea să-i găsească niște pastile sau pansamente prin buzunare. Și asta pentru că business-ul din domeniul medical l-a consacrat pe piața oamenilor de afaceri. Dan Fiterman, patronul lanțului Arcadia, se pare că are o avere de 25 de milioane de euro.

Ușor de scuturat

Următorul loc în top este ocupat de un ieșean pe care hoții n-ar avea probleme să-l buzunărească. Un șuț mai bine clădit l-ar putea scutura – la propriu! – pe patronul hotelurilor Traian și Astoria, Dănuț Prisecariu. Acesta a prins și anul acesta un loc în pictorialul Forbes, cu o avere de aproximativ 20 de milioane de euro. Dacă, însă, tăiem datoriile neplătite, s-ar putea ca hoților să li se facă milă și să-i dea lui bani de-o șaormă.

Unul dintre bogații cu state vechi ai Iașului a intrat anul acesta pe locul cinci în județ. Patronul grupului de firme Kosarom, Neculai ApostolNeculai_Apostol, are o avere estimată la 16 milioane de euro. Cu toate acestea, nu încurajăm hoții să se apropie de el sau de fiii săi. Un confrate a încercat acest lucru în urmă cu câteva săptămâni și era să fie snopit în bătaie de prietena tânărului Apostol. Cei din familie nu-și plătesc bodyguarzi,  dar au prietene competente!

Cei mai „săraci” milionari

Următorii ieșeni din Topul Forbes parcă nici n-ar fi ținte atât de interesante pentru un eventual hoț de buzunare. Cu averi estimate la 10 milioane de euro în clasament au intrat Dan Stratan, patronul Romcapital Invest, George Ivănescu, șeful Build Corp, dealerul auto Bogdan Pițigoi și designerul Irina Schrotter. Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea, urmează în clasament cu o avere de 9 milioane de euro, la fel și Tereza și Ioan Prisecaru, cei care dețin grupul de firme Conex. Bogdan Cihodaru și administratorul Total Gaz, Ioan Pârâu, încheie topul ieșenilor bogați cu câte 7 milioane de euro de căciulă.

ForBestia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *