Ghid practic de supraviețuire la șoping: Care SH e cel mai SH din Iași?

Ce face românul când nu mai are bani nici de trecut strada? Merge la șoping de ciudă. Și, cum prețurile din mall-uri nu-s accesibile decât platinatelor cu finanțatori 60+, majoritatea ieșenilor pauperizați au identificat rapid alternativa viabilă. Magazinele cu haine la mâna a doua au urcat rapid în topul preferințelor fashionistelor – scuzați genitivele supărătoare – din dulcele târg.

Nișa de piață a crescut și ea corespunzător. Dacă mai acum cinci-șase ani erau doar câteva astfel de lăcașuri cu comori vestimentare deja folosite, acum niciun cartier nu a rămas fără propriile magazine second hand. Acestea și 77777-urile se pare că sunt business-urile prezentului, dacă nu și ale viitorului la Iași. Mai mult, dacă înainte deschiderea unui nou magazin se afla doar „pe sub mână”, acum afacerile cu haine vechi au acaparat internetul și se mai plimbă și cu mașinile cu portavoce în miez de zi prin oraș.

Să purtăm cu mândrie boarfele americanilor!magazin_SH

Așadar, la începutul acestei luni s-a deschis la Iași „cel mai nou”, „cel mai mare”, „cel mai bine aprovizionat” second-hand din oraș. E amplasat în spatele Consiliului Județean – ca să aibă, probabil, și duduile de la administrația județenă unde merge la șoping – în gangul de lângă Oficiul Poștal. Tone întregi de haine la prețuri speciale își așteaptă viitorii stăpâni și purtători. Însă nu toate hainele pe care le găsiți în magazinele de comori sunt cele bune. Aveți nevoie, așadar, stimați cititori, de un ghid practic. Și, evident, reprezentanții unuia dintre cele mai mari depozite de haine second hand din Iași l-au și realizat.

„Lider în zona Moldovei, Best Choice SRL s-a impus pe piață prin calitatea produselor comercializate, câștigand astfel de la o lună la alta tot mai mulți clienți. Avem peste 100 de tone de îmbrăcăminte (de sezon și extra sezon), iar stocul este ”împrospătat” lunar cu câte 20 de tone. Baloții mici conțin haine sortate (alese după criteriu de calitate și sortiment), sunt înveliți în plastic transparent, au 45 kg și au eticheta de identificare a furnizorului. Hainele sunt un amestec ce poate da unui magazin un sortiment complet și bogat de marfă. Hainele provin din Washington DC, o zonă bogată a Americii, o zonă cu populație tânără, având slujbe în guvern și administrația financiară. De ce acest lucru este important? Pentru că acest gen de populație cumpără un anumit gen de haine care se află în acești baloți”, spun cei de la Best Choice.

Aceștia oferă și contraargumente pentru marfa ce provine din Canada, Belgia, Olanda sau Germania, adusă, evident, de concurenții de pe piața locală. „Toate aceste țări nu au nivelul economic al Americii, calitatea hainelor este redusă, punctele de colectare sunt în conexiune cu biserici și genul de haine sunt gen „bătrânesc”, donate de „credincioși”. Vezi pe rafturile acestor magazine hainele în mare parte maronii, gri șterse, ieșite din modă, fără stil. Hainele din USA reflectă situația economică, supraproducția, supraconsumul (oamenii cumpără mai mult decât au nevoie, mai des, abundent și prin urmare elimină din dulapuri haine foarte puțin purtate, ne-uzate, în modă, în croială modernă, recentă). Hainele americane sunt un produs mai bun, de calitate superioară, sunt la modă (să nu uităm că moda tinerilor se lansează din New York și nu din Toronto sau Berlin) se vând repede și pot aduce un profit bun”, își laudă reprezentanții depozitului marfa.

Halywooda Aftanasiu

3 comentarii

Lasa comentariu
  1. Pavangiri

    Cucoana, daca matale ai paralute, multi, multi, du-te si cumpara-ti din mall haine prost croite, de proasta calitate, cu pretul de productie nici macar jumatate din pretul afisat in magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *