Pamperșii i-au salvat scaunul lui Buiceag. Cum a fentat schimbarea directorul „Biberon”

* când alţii îi pregăteau şerveţele umede pentru momentul debarcării din funcţie, şeful de la Plăţi şi Inspecţie Socială a decis să-şi facă provizii de pamperşi şi lapte praf * el va sta doi ani acasă, semnându-şi cu mânuţa lui dosarul de concediu de paternitate

Mulţi s-au mirat cum de partidoaiele din USL, odată cu venirea la putere, au măturat din funcţii cam toată directorimea cu urmă de portocaliu prin birou, dar s-au împiedicat de câteva personaje, dovedite în timp nişte buturugi greu de desţelenit. Unul dintre directorii cu pricina este şi Liviu Buiceag, şef peste Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aia cu sediul aproape de Gara Mare şi care, după cum îi zice şi numele, e răspunzătoare de corectitudinea dosarelor ce ţin de ajutoarele sociale, alocaţii şi indemnizaţii pentru mămici.Andrei_Buiceag

Din această nobilă postură, directoraşul Buimăceag – sau cam așa ceva… – a recurs în ultimi doi ani la tot felul de acte de vitejie, care să-i demonstreze competenţa în funcţie, plătită baban cu salarii, sporuri şi alte bonificaţii de merit, care bat sutica de milioane pe lună. Aşa am aflat noi cum părinţii erau controlaţi drastic la dosărelul de indemnizaţie, iar elevii de liceu la orele chiulite, doar-doar Liviuţ va găsi vreun motiv să le mai taie acestora din alocaţii şi să facă economii la bugetul secătuit de criză…

O ieşire onorabilă

Nu ştim dacă de vină pentru menţinerea în funcţie a cetățeanului au fost sârgul funcţionăresc ori relaţiile de divan cu reprezentante ale sexului opus din sfera puterii, dar se pare că directoraşului Buiceag i-a mers de minune și după schimbarea de regim. Asta până mai zilele trecute, când dinspre liberali a început să adie un vânticel puternic de schimbare.

Şi la asta a găsit însă Liviuţ o soluție, cât ai zice peşte. Ca unul care a văzut la viaţa lui ceva şmecherii prin dosarele de indemnizaţii care i-au trecut prin mână, junele Buiceag a recurs la cea mai la îndemână soluţie: intrarea în concediu de creşterea copilului. Ca atare, timp de doi ani, nimeni nu se va putea lega de el, că Liviuţ are treburi importante de făcut, precum schimbatul pamperşilor, preparatul de lapte praf şi sterilizarea de tetine pentru ăla micu’.

Onorabilă ieşire, n-avem ce zice, pentru tânărul exponent al politicii ieşene, ale cărui atribuţii vor fi preluate, cât acesta va fi în concediu de biberon, de o duduiţă la fel de competentă, doar că liberală și cu experienţă dobândită pe sub birourile clădirii de 12 etaje de la Finanţele Publice.

Celălalt Liviuţ rămâne în troacă

Noi aşteptăm cu interes să vedem ce soluţii va scoate din mânecă un alt magician al politicii de troacă de pe Bahlui. Celălalt Liviuţ de la PDL, Bulgaru pe numele lui, dar cu ceafă şi obraz ceva mai groase, a primit de curând un şut în părţile moi ale corpului, fiind ejectat cu greu din fruntea organului care aprobă ajutoare și fonduri europene pentru agricultură, Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Nord-Est pe numele său oficial.

Aici, însă, situaţiunea nu-i chiar aşa de roză precum în cazul colegului Buiceag, întrucât, dacă primul va sta doi ani acasă pe banii statului, Bulgarul cu ceafă groasă mai spera să strângă ceva caşcaval pentru a-şi plăti locul în avionul de Bruxelles de anul viitor. Sau, cine ştie, poate şi-o fi schimbat planurile şi noi nu ştim? Oricum, staţi pe fază, că vă ţinem la curent.

Wind of Change

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *